18:54 22.05.2020

Зеленський у відповіді на петицію про Києво-Печерську Лавру зазначив, що об'єктами держвласності управляє Кабмін

2 хв читати
Зеленський у відповіді на петицію про Києво-Печерську Лавру зазначив, що об'єктами держвласності управляє Кабмін

Президент України Володимир Зеленський у відповіді на електронну петицію із закликом припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання Православній церкві України (ПЦУ) зазначив, що відповідно до закону об'єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.

"Згідно з п. 1 ст. 5 закону України "Про управління об'єктами державної власності", Кабінет Міністрів України є суб'єктом управління, що визначає об'єкти управління державної власності, стосовно яких виконує функції з управління, а також об'єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб'єктам управління", - йдеться у відповіді глави держави на петицію.

Зеленський нагадав, що відповідно до п. 5 ст. 116 Конституції України Кабінет Міністрів здійснює управління об'єктами державної власності відповідно до закону.

"Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері економіки щодо здійснення відповідно до закону управління об'єктами державної власності, зокрема корпоративними правами, делегування в установленому законом порядку окремих повноважень щодо управління зазначеними об'єктами міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, визначені законом України "Про Кабінет Міністрів України "(абзац 4 пункту 1 частини 1 ст. 20)", - зазначив він.

29 квітня електронна петиція із закликом до президента Зеленського припинити використання Києво-Печерської Лаври УПЦ (МП) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання ПЦУ набрала необхідні 25 тис. голосів для її розгляду.

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія яка визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України", - йшлося в тексті петиції, яка була розміщена на сайті президента 15 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА