19:22 22.05.2020

Двох суддів, зокрема суддю Верховного Суду, відсторонено від здійснення правосуддя через історії з керуванням автомобілем у нетверезому стані

2 хв читати
Двох суддів, зокрема суддю Верховного Суду, відсторонено від здійснення правосуддя через історії з керуванням автомобілем у нетверезому стані

Суддю Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Валентина Сердюка тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя (ВРП), повідомляє управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

"Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалила Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 22 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні Ради.

У ВРП пояснюють, що в разі ухвалення рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади. Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до ухвалення ВРП рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Агентству "Інтерфакс-Україна" у ВРП пояснили, що суддя Сердюк 2 березня 2019 року керував автомобілем у нетверезому стані, від проходження тесту на алкоголь відмовився. Суддю було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 10 тис. грн і позбавлення права керувати автомобілем терміном на один рік.

Крім того, від здійснення правосуддя відсторонено і суддю П'ятого апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана, повідомляє ВРП.

Цей суддя також вчинив адміністративне правопорушення: 25 cічня 2019 року в Одесі, керуючи автомобілем у нетверезому стані, суддя наїхав на припаркований автомобіль і зник із місця події.

Крім того, на камеру зафіксовано розмову співробітника патрульної поліції з суддею, в якій останній дозволив собі нецензурні висловлювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА