19:42 22.05.2020

У дитсадках у період карантину проводитимуть температурний скринінг, заборонять батьківські збори і м'які іграшки, а співробітники будуть у масках

2 хв читати
У дитсадках у період карантину проводитимуть температурний скринінг, заборонять батьківські збори і м'які іграшки, а співробітники будуть у масках

Дошкільні навчальні заклади після відновлення роботи в період карантину повинні будуть виконувати низку розпоряджень, зокрема, проводити регулярний температурний скринінг співробітникам і дітям, посилено дезінфікувати приміщення, заборонено користуватися багаторазовими рушниками і м'якими іграшками і обмежити контакт між дітьми з різних груп.

Відповідні рекомендації з організації роботи дитячих садків на період карантину, введеного в рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби Covid-19, підписані головним державним санітарним лікарем і опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Дитячі садки відкриють у період адаптивного карантину, а не після його припинення, тому дітям і працівникам вимірюватимуть температуру, а приміщення будуть додатково дезінфікувати, прибирати і провітрювати. Безпека і здоров'я дітей та працівників дитсадків - наш головний пріоритет", - розповіла в. о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

При вході в дитсадок його співробітники і діти повинні будуть проходити температурний скринінг. Також протягом дня, як мінімум раз на чотири годині, співробітники повинні будуть вимірювати дітям температуру. Дітей з температурою вище 37,2 градуса і з симптомами гострого респіраторного захворювання будуть ізолювати і сповіщати медпрацівників і батьків.

Усі працівники дошкільних закладів повинні будуть носити маски або респіратори протягом робочого дня, приділяти особливу увагу дезінфекції рук і мити їх з милом або обробляти спиртовмісними антисептиками мінімум раз на дві години. Установи дошкільної освіти повинні забезпечити співробітників засобами індивідуального захисту, проводити дезінфекцію поверхонь мінімум раз на дві години, вологе прибирання двічі на день, а також провітрювати приміщення протягом дня.

У період карантину в дитячих садах буде заборонено, зокрема, використовувати багаторазові рушники, м'які іграшки та килими з довгим ворсом; перебувати в приміщенні в вуличному взутті; проводити заходи за участю дітей більше ніж з однієї групи; проводити батьківські збори інакше як дистанційно.

На час адаптивного карантину МОЗ рекомендує надавати пріоритет активностям на свіжому повітрі; створити максимальну дистанцію в групі і під час харчування; обмежити заняття, що вимагають фізичного контакту або додаткового інвентарю; розробити графік прогулянок таким чином, щоб не допустити змішування груп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА