19:51 22.05.2020

Оксфордський університет наймає волонтерів для наступного етапу клінічних випробувань вакцини від COVID-19

1 хв читати
Оксфордський університет наймає волонтерів для наступного етапу клінічних випробувань вакцини від COVID-19

Оксфордський університет оголосив у п'ятницю, що розпочинає наступний етап клінічних досліджень вакцини від коронавірусу COVID-19, повідомляють британські ЗМІ.

Фахівці вже почали наймати волонтерів для випробування препарату. Загалом для досліджень їм необхідно 10,2 тис. дорослих і дітей.

Перший етап випробування вакцини розпочався у квітні, тепер університет переходить на другу, а потім - на третю фазу, під час яких фахівці мають намір протестувати вакцину на представниках різних вікових категорій, які не брали участь у першому етапі. Крім того, планується перевірити вакцину серед більшої кількості людей, ніж на першому етапі.

"Клінічні дослідження йдуть дуже добре. Наразі ми розпочали дослідження, спрямовані на оцінку того, як вакцина викликає імунну реакцію у старших людей", - розповів професор Ендрю Поллард, що входить до дослідної групи Оксфордського університету.

Оксфордський університет співпрацює при розробці вакцини з фармакологічною компанією AstraZeneca. Напередодні адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила, що виділить до $1,2 млрд цій компанії для клінічних досліджень і виробництва цієї вакцини у США.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі триває розробка понад 100 вакцин від коронавірусу. Щонайменше вісім із них вже перебувають на стадії клінічних досліджень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА