20:26 22.05.2020

Команда НСЗУ закликає Зеленського, Шмигаля та Разумкова не допустити позаконкурсного призначення голови НСЗУ

3 хв читати
Команда НСЗУ закликає Зеленського, Шмигаля та Разумкова не допустити позаконкурсного призначення голови НСЗУ

Команда Національної служби здоров'я України (НСЗУ) закликає президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти проведенню відкритого та прозорого конкурсу на голову НСЗУ і не допустити позаконкурсного призначення голови НСЗУ.

"Головою НСЗУ має бути призначено гідного кандидата, здатного взяти на себе відповідальність за справедливий розподіл 86 млрд грн Програми медичних гарантій (ПМГ) в інтересах 37 млн осіб, ефективне управління ПМГ в умовах пандемії COVID-19, збереження та подальший розвиток незалежної державної інституції", - йдеться у відкритому зверненні колективу НСЗУ, текст якого має "Інтерфакс-Україна".

Колектив НСЗУ наголошує, що в результаті конкурсу головою Нацслужби має бути призначено "професіонала, здатного гідно продовжити трансформацію системи охорони здоров'я України заради здоров'я громадян, створення належних умов праці медпрацівників, забезпечення прозорого та ефективного використання коштів платників податків, які спрямовуються на медобслуговування пацієнтів".

У НСЗУ нагадують, що 20 травня 2020 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів співбесіди з трьома кандидатами на посаду голови НСЗУ, "фіналістами відкритого, чесного та прозорого конкурсу, які пройшли всі етапи відбору ще у січні цього року і які набрали найбільшу кількість балів".

"У результаті жоден із трьох кандидатів не був обраний переможцем, незважаючи на те, що завдяки особистому внеску кожного з них вже успішно проведено реформу первинної медичної допомоги, відпрацьовано механізм трансформації системи фінансування медицини в Полтавській області, розпочато реформу спеціалізованої медичної допомоги та запроваджено електронний рецепт для всієї країни", - йдеться у зверненні.

Колектив НСЗУ просить під час проведення нового конкурсу дотримати визначених законодавством процедур, щоб уникнути недоліків, допущених при проведенні співбесіди.

Зокрема, НСЗУ закликає під час проведення конкурсу завчасно попереджати кандидатів про проведення його етапів, запрошувати до участі спостерігачів, зокрема від організацій громадянського суспільства, проводити відеозапис під час співбесіди з подальшим його оприлюдненням відповідно до законодавства.

У НСЗУ також закликають під час проведення конкурсу використовувати уніфіковані запитання для співбесіди з кандидатами, що дасть змогу об'єктивно порівняти та оцінити відповіді, а також належним чином інформувати кандидатів про рішення за результатами конкурсу.

"Ми наголошуємо на важливості продовження трансформації системи фінансування охорони здоров'я без втрати сенсу, місії, ціннісних орієнтирів і пацієнтоорієнтованості. Головою НСЗУ має стати професіонал із глибоким розумінням системи фінансування охорони здоров'я, який розділяє цінності НСЗУ: чесність, відкритість, прозорість і нульову толерантність до корупції", - наголошують у Нацслужбі.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 22 травня, Кабінет Міністрів оголосив новий конкурс на посаду голови НСЗУ. Документи кандидатів приймаються до 25 травня.

Серед вимог до кандидата, зокрема, досвід роботи на посадах державної служби категорії "А" або "Б" або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення не менше трьох років.

Така вимога, зокрема, не дає можливості брати участь у конкурсі представникам НСЗУ.

Раніше на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за підсумками конкурсу на посаду голови НСЗУ переможця не було визначено. Перед цим троє фіналістів конкурсу на посаду голови НСЗУ, який відбувся у січні, пройшли співбесіду з міністром.

Конкурс на цю посаду відбувся на початку січня 2020 року. За підсумками двох етапів конкурсу найбільшу кількість балів набрали і були включені до шорт-листу т. в. о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, за підсумками двох етапів набрала 11,73 бала, заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, яка набрала 11,33 бала і директор Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Андрій Віленський, який набрав 8,83 бала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА