08:26 23.05.2020

На засіданні ТКГ навіть громадяни РФ, які представляють ОРДЛО, підтвердили відсутність обстрілів ліній електропередач в Луганській області з боку ЗС України

3 хв читати
На засіданні ТКГ навіть громадяни РФ, які представляють ОРДЛО, підтвердили відсутність обстрілів ліній електропередач в Луганській області з боку ЗС України

Перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі, віце-прем'єр України Олексій Резніков зазначає, що на позачерговому засіданні ТКГ 22 травня в режимі відеоконференції навіть громадяни Росії, котрі представляють ОРДЛО, підтвердили факт відсутності обстрілів ліній електропередач в Луганській області з боку українських військових.

"Після виступу з того боку якраз громадян Росії - дипломата Азамата Кульмухаметова, як представника Росії, і двох громадян Росії Ніконорової і Дейнего, які представляли ту сторону, - я задав питання послу Чевіку (глава СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік - ІФ), який одночасно є модератором робочої групи з безпеки ТКГ, чи зафіксовані патрулями СММ ОБСЄ будь-які факти обстрілів з боку українських позицій саме цих ліній електропередач і працівників ремонтних бригад? У відповідь я не почув підтвердження", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, було сказано, що "в 9 кілометрах 17 травня проїжджав патруль СММ ОБСЄ і чули шість вибухів "у напрямку". "Хоча представники всіх вибраних проксі (так званих "ДНР / ЛНР" - ІФ) розповідали про 20 обстрілів. Спочатку говорили, що там працювали 120 мм міномети, потім поговорив телефоном і каже, що, ой, ні, це підствольний гранатомет", - зазначив він.

"Я заявив, що у мене є факти, що з нашого боку жодної стрілянини немає, і ваші ремонтники працюють. Пан Кульмухаметов запитав прямо в ефірі громадянина РФ Дейнего, чи може він підтвердити факт відсутності обстрілів на той момент? І він (Дейнего - ІФ ) підтвердив. Тому це абсолютно надумана історія, спровокована", - підкреслив Резніков.

Перший заступник голови делегації України в ТКГ пояснив, що приведення в стан бойової готовності так званих 1-го і 2-го армійських корпусів РФ, які перебувають на території тимчасово окупованого Донбасу, виглядає наступним чином: "Якщо на території ОРДО вони більш-менш дійсно мобілізовані , то на території ОРЛО вони ходять на весілля, п'ють горілку, у них звільнення, як то кажуть, все добре. Такий от стан підвищеної бойової готовності".

22 травня джерело, близьке до переговорів в ТКГ, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що СММ ОБСЄ під час дискусії на позачерговій відеоконференції ТКГ не підтвердила факт нібито обстрілів з української сторони лінії електропередач поблизу селища Березівське Луганської області на непідконтрольній Україні території.

20 травня перший заступник голови делегації України в ТКГ Резніков заявив агентству "Інтерфакс-Україна", що звинувачення ЗСУ в нібито обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганської області не відповідають дійсності, носять провокаційний характер і є абсолютно безпідставними.

З метою обговорення ситуації, що склалася, українська сторона ініціювала проведення в невідкладному порядку консультацій робочої групи з питань безпеки ТКГ в режимі відеоконференції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА