09:32 23.05.2020

ВООЗ повинна негайно почати підготовку до розслідування про реакцію на пандемію

2 хв читати
ВООЗ повинна негайно почати підготовку до розслідування про реакцію на пандемію

США закликають ВООЗ негайно почати підготовку до незалежного розслідування про заходи у відповідь на пандемію коронавірусу в світі, повідомляє в п'ятницю Associated Press.

"Цей звіт забезпечить нам повне і прозоре розуміння перебігу подій і процесу прийняття рішень ВООЗ у відповідь на пандемію Covid-19", - йдеться в листі помічника секретаря Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб адмірал Бретта Жируара, спрямованому ВООЗ.

У листі США закликають організацію почати підготовчі заходи до розслідування, зокрема, розробити керівні принципи для проведення розслідування.

"Як випливає з листа президента Трампа від 18 травня на адресу директора ВООЗ, немає можливості відкладати початок проведення необхідних реформ, щоб така пандемія ніколи більше не повторилася", - додав Жируар.

Як можливі терміни, на які розраховують США, Жируар назвав проведення наради асамблеї ВООЗ цієї осені.

Раніше Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Адханому Гебреєсусу, в якому попередив про заходи у випадку, якщо організація в найближчі 30 днів не візьме на себе зобов'язання щодо "істотних поліпшень" у своїй роботі.

"Мій обов'язок як президента США інформувати Вас про те, що, якщо Всесвітня організація охорони здоров'я не візьме на себе зобов'язання стосовно істотних поліпшень протягом наступних 30 днів, я зроблю своє тимчасове рішення про замороження фінансування ВООЗ постійним і перегляну наше членство в цій організації", - випливає з листа Трампа, опублікованого в його Twitter.

Президент у своєму листі висунув низку обвинувачень у тому, що ВООЗ упустила або проігнорувала різні попереджувальні ознаки коронавірусу, і піддав критиці її позицію щодо Китаю.

За його словами, єдиним шляхом для ВООЗ, щоб відновити довіру, є демонстрація "своєї незалежності від Китаю".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА