11:55 23.05.2020

Київ і три області почали відповідати умовам 2-го етапу послаблення карантину

2 хв читати
Київ і три області почали відповідати умовам 2-го етапу послаблення карантину

Київ і ще три області – Хмельницька, Миколаївська і Дніпропетровська – можуть переходити до другого етапу послаблення карантину.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, рівень захворюваності в Києві зараз становить 11.7 на 100 тис. населення за норми 12, тому Київ може переходити на другий етап пом'якшення карантину, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Хороша новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблення карантину.... Київ може переходити до другого етапу виходу з карантину", – написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

Також міністр зазначив, що рішення про чергове послаблення – справа міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Крім того, Степанов поінформував, що в п'ятницю заступник голови МОЗ Віктор Ляшко зустрівся зі співробітниками Київського метрополітену. "Співробітники відповідально поставилися до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Вони розробили дистанційні розмітки, закупили термометри і захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про Covid-19", – наголошується в повідомленні.

Раніше вранці в суботу на брифінгу Степанов заявив, що показники захворюваності на Covid-19 не дають змоги Києву переходити до другого етапу ослаблення карантину, але ситуація може змінитися найближчим часом.

Крім Києва, вчора почали відповідати умовам другого етапу ослаблення карантину Хмельницька, Миколаївська та Дніпропетровська області – все завдяки поліпшенню показника частоти тестування. Такі дані розміщено на сайті МОЗ.

Отже, до чергового етапу ослаблення карантину готові Дніпропетровська, Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська,Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська, Хмельницька області та м. Київ

Водночас до ослаблення карантину поки що не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА