15:23 23.05.2020

В Україні шість областей не готові до пом'якшення карантину – нарада у президента

2 хв читати
В Україні шість областей не готові до пом'якшення карантину – нарада у президента

Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська, Закарпатська та Волинська області не готові до пом'якшення заходів безпеки, оскільки не відповідають критеріям за показниками захворюваності коронавірусом, заповненістю ліжок у лікарнях та кількістю тестів, які дали б змогу перейти до адаптивного карантину на нинішньому етапі.

Як повідомляє прес-служба президента України, детальний перехід до адаптивного карантину обговорили в суботу на традиційній нараді з боротьби з коронавірусом під головуванням президента України Володимира Зеленського. У нараді взяли участь представники Кабінету Міністрів та правоохоронних органів.

"В інших областях дозволяють певні пом’якшення, однак не зобов’язують до них, адже місцева влада має дивитися, наскільки можливо впроваджувати ці заходи в тій чи іншій ситуації", - наголошується в повідомленні.

Йдеться про відкриття дитячих садків, запуск громадського транспорту, проведення спортивних заходів без глядачів за участю щонайбільше 50 осіб, релігійні заходи за участю не більше однієї людини на 10 кв.м площі будівлі, роботу готелів, крім функціонування в них ресторанів і спа-зон.

"Все це - за умови дотримання заходів безпеки", - зазначили в прес-службі президента.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті МОЗ в суботу,23 травня, Дніпропетровська, Донецька і Луганська області не відповідають показнику 3 (охоплення тестуванням не нижче рівня інцидентності, тобто середня кількість тестувань методами ПЛР і імуноферментного аналізу протягом 7 днів має становити більше 12 на 100 тис. населення).

У Волинській, Закарпатській, Київській, Рівненській та Чернівецькій областях перевищено показник 1 інцидентність (кількість нових випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тис. населення, який має бути меншою за 12).

Чернівецька область також не відповідає показнику 2 (завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації хворих з Covid-19 має бути менше за 50%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА