19:14 24.05.2020

Масові заходи в центрі Києва пройшли спокійно

2 хв читати
Масові заходи в центрі Києва пройшли спокійно

Масові заходи, ініційовані політичними партіями "Національний корпус", "Демократична сокира" та громадською організацією "Справа громад" у центрі Києва в неділю, 4 травня, приводом до яких стала перша річниця президентських повноважень Володимира Зеленського, відбулися без порушень громадського порядку, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

"Масові заходи в центрі столиці пройшли спокійно, порушень громадського порядку не зафіксовано", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства в Фейсбук у неділю ввечері.

У МВС нагадали, що вранці поліція посилила заходи безпеки в центрі Києва, де були заплановані масові заходи.

Як повідомлялося, в неділю вранці на Майдані Незалежності зібралося близько тисячі осіб з національною символікою та прапорами політичних партій "Національний корпус", "Демократична сокира" і громадської організації "Справа громад", які і виступили організаторами акції.

Учасники акції вимагали припинити політичний курс України, який вони називають здачею національних інтересів, зупинкою курсу на членство в ЄС і НАТО і потуранням проросійським силам.

Пізніше колона учасників акції вийшла з Майдану Незалежності в центрі Києва в бік Європейської площі, звідки учасники протесту попрямували до Маріїнського парку, поблизу якого розташований будинок, де живе президент Зеленський.

Метою свого візиту організатори називають необхідність нагадати главі держави про свої вимоги, серед яких звільнення і покарання для керівника Офісу президента Андрія Єрмака і припинення, як кажуть учасники акції, реваншу проросійських сил і капітулянтської політики щодо закінчення війни на Донбасі.

Учасники протесту обклеїли паркан і ворота навколо будинку, де президент володіє нерухомістю, листівками з власними вимогами і запалили фаєри під час виконання державного гімну. Після цього протест оголосили закінченим, люди почали розходитися.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА