07:43 25.05.2020

За минулу добу російські найманці 12 разів обстріляли українські позиції на Донбасі, з початку поточної двічі, без втрат

2 хв читати
За минулу добу російські найманці 12 разів обстріляли українські позиції на Донбасі, з початку поточної двічі, без втрат

За минулу добу російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню, з початку поточної зафіксовано два обстріли українських позицій на Донбасі, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

Як повідомляє прес-центр штабу на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок уранці, обстріли здійснювалися з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібрів 120-мм і 82-мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксований обстріл з 122-мм артилерійських систем околиць Кам'янки у напрямку окупованої Василівки.

Поруч з Авдіївкою було випущено 20 мін 82-го калібру, а також застосовувалися ручні протитанкові гранатомети і стрілецька зброя.

На околицях Красногорівки російські найманці вели вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а по позиціях ООС біля Новотроїцького та тричі у Старогнатівки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Недалеко від Водяного російські найманці з мінометів 120-мм і 82-мм випустили 13 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" у Оріхового зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Тут були задіяні 120-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

По українських позиціях неподалік Новолуганського від окупованого селища Байрак російські найманці двічі вели вогонь, випустивши в бік оборонних укріплень ООС 30 снарядів зі ствольної артилерії 122-калібру, а також 26 мінометних боєприпасів 120-го і 82-го калібрів.

За даними української розвідки, 24 травня було знищено двоє російських найманців і не менше двох поранено.

З початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" недалеко від Пісків зафіксований вогонь з мінометів 120-го калібру, а у Мар'їнки зі станкових протитанкових гранатометів.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусної інфекції серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА