08:30 25.05.2020

Російські найманці на Донбасі обстрілюють українські позиції, розміщуючи свою артилерію в житлових кварталах населених пунктів

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі обстрілюють українські позиції, розміщуючи свою артилерію в житлових кварталах населених пунктів

Російські найманці на Донбасі продовжують артилерійський обстріл українських позицій, розмістивши свою артилерію серед житлового сектору населених пунктів, за інформацією розвідки, в Донецьку готується провокація, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Лише за дві минулі доби озброєні формування РФ кілька разів вели вогонь по позиціях об'єднаних сил із житлових кварталів населених пунктів. Своїми діями ворог не тільки створював безпосередню загрозу для місцевих жителів, а й показав, як "вправно" російські найманці уміють ховатися за спинами дітей і жінок", - ідеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook у понеділок уранці.

Зокрема, російські найманці розмістили свої артилерійські системи поряд із будинками у Василівці та Яковлівці. Прикривши свої позиції таким чином від вогню у відповідь, артилеристи випустили 32 снаряди калібру 122 мм по українських позиціях біля Кам'янки. З території Байрака було випущено три десятки 122-міліметрових снарядів по позиціях ООС біля Новолуганського.

Крім того, в штабі повідомили, що на вулицях окупованої Голубівки були помічені самохідні артилерійські установки 2С1 "Гвоздика".

"На очах переляканих містян загарбники неодноразово здійснювали демонстративне розгортання розрахунків на вогневих позиціях та підготовку до ведення вогню в напрямку Новотошківського. У разі відкриття вогню траєкторія снарядів проходила б над густонаселеними кварталами", - зазначено в повідомленні.

За інформацією українських розвідників, російські найманці готують чергову провокацію в північно-західних районах Донецька.

"Російські найманці готують мешканців північно-західних районів Донецька до примусової евакуації, що свідчить про підготовку наступних провокацій та є черговим грубим порушенням прав цивільного населення на тимчасово окупованих територіях", - наголосили в штабі.

Українські військові впевнені, що така підготовка має на меті змусити підрозділи ООС відкривати вогонь, щоб надалі звинуватити українську сторону в зриві Мінських домовленостей і обстрілі мирних жителів.

"Наголошуємо, що об’єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не будуть вести вогонь по будинках мирних жителів та цивільній інфраструктурі. Така поведінка притаманна виключно окупаційним військам", - підсумували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА