14:14 25.05.2020

"Сінево" розпочала ІФА-тестування на імунітет до коронавірусу COVID-19

2 хв читати

Медична лабораторія "Сінево" (підрозділ шведського медичного холдингу Medicover) розпочала масове тестування населення на антитіла G (lgG) до коронавірусу COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Як повідомляється в прес-релізі "Сінево", інвестиції компанії в закупівлю устаткування для проведення ІФА-тестів становлять EUR250 тис. Зокрема, компанія придбала два нові автоматичні аналізатори американської компанії Abbott, яка є одним із провідних світових виробників медичного обладнання.

Дослідження на антитіла lgG проводяться методом імуноферментного аналізу (ІФА, ELISA) на німецькому й американському автоматичному устаткуванні й тест-системах компанії Euroimmun (Німеччина). Весь процес - від забору крові до отримання результату - цілком автоматизований, завдяки чому повністю усувається людський чинник.

Дослідження виконуються в центральній лабораторії "Сінево" в Києві.

Потужності лабораторії дають змогу виконувати до 2 тисяч тестів на добу. Термін виконання аналізу становить два-три дні.

Окрім тестування на антитіла класу G (lgG), лабораторія "Сінево" також запустила тестування на антитіла класу А. Наявність антитіл lgA дасть змогу підтвердити активну фазу перебігу захворювання COVID-19, оскільки свідчить про те, що організм на момент проведення дослідження перебуває в процесі боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19.

"Проведення масового тестування одночасно в усій країні дасть можливість визначити рівень колективного імунітету, тобто, який відсоток населення в усій країні вже має імунітет до вірусу і, найімовірніше, перебуває поза зоною ризику. Розуміння рівня колективного імунітету допоможе безпечно запустити економіку. Керуючись цією інформацією, представники влади та керівники окремих організацій зможуть приймати більш зважені рішення стосовно необхідності продовження карантинних заходів", - прокоментував директор із розвитку компанії "Сінево" Микола Бутенко.

За словами Бутенка, результати тестування на наявність імунітету до COVID-19 можуть також стати основою для отримання так званого імунного паспорта до вірусу, тобто документа, який підтверджує, що людина перехворіла COVID-19 і має імунітет.

"Сінево" - найбільша в Україні мережа лабораторій, входить до шведського медичного холдингу Medicover. Мережа "Сінево" налічує понад 280 лабораторних центрів у 120 містах України, а також сім лабораторій, у яких виконується понад 1,5 тис. видів тестів.

У 2017 році "Сінево" у складі холдингу Medicover здійснила IРО на Стокгольмській фондовій біржі. Отже, "Сінево" стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі.

З 2007 року холдинг Medicover інвестував у розвиток компанії понад 50 млн євро.

Лабораторна мережа "Сінево" представлена в 10 країнах Європи. Окрім України, лабораторії "Сінево" працюють у Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Білорусі, Грузії, Молдові, Болгарії та Сербії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА