19:05 25.05.2020

Держпраці, ДСНС і Держпродспоживслужба можуть під час карантину здійснювати перевірки у сфері ринкового нагляду

2 хв читати
Держпраці, ДСНС і Держпродспоживслужба можуть під час карантину здійснювати перевірки у сфері ринкового нагляду

Державна служба праці (Держпраці), Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) під час карантину можуть здійснювати перевірки в частині ринкового нагляду, проте на більшість напрямів їхнього контролю поширюється мораторій, роз'яснило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Під мораторій потрапляють перевірки пожежної безпеки, охорони праці, екологічні перевірки (загалом понад 80 сфер). Цей вид контролю регулюється законом №877 від 5 квітня 2007 року "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". При цьому Держпраці, ДСНС і Держпродспоживслужба перебувають, з одного боку, під дією мораторію для більшості їхніх сфер контролю, але можуть здійснювати будь-які перевірки в частині ринкового нагляду", - йдеться в роз'ясненні міністерства на сайті в понеділок.

Мораторій не стосується перевірок у сферах державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції, наголосили в Мінекономіки.

Окрім цього, мораторій не поширюється на низку інших перевірок, зокрема у сферах валютного, митного, державного експортного контролю, а також банківського нагляду.

Згідно з повідомленням, під дію мораторію також не потрапляють перевірки щодо дотримання законодавства про захист економічної конкуренції, держнагляд у галузі телебачення і радіомовлення, у сферах енергетики та комунальних послуг.

Мораторій поширюється на перевірки з держнагляду у сфері господарської діяльності, він визначається за сферами, а не за органами, зазначило Мінекономіки.

Закони №530-ІХ та №533-ІХ на час карантину забороняють планові перевірки для держконтролю у сфері госпдіяльності та податкові перевірки, з урахуванням кількох винятків, підсумували в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА