20:01 25.05.2020

У Києві зросла кількість звернень про домашнє насильство, від початку року постраждали понад 6,5 тис. жінок

1 хв читати
У Києві зросла кількість звернень про домашнє насильство, від початку року постраждали понад 6,5 тис. жінок

Від початку року в столиці співробітники поліції зафіксували понад 7 тис. звернень стосовно домашнього насильства, з них постраждалих 6668 жінок і 617 чоловіків, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Як повідомляє прес-служба КМДА, за 2019 рік аналогічних звернень зафіксовано менше - понад 6 тис.

"З початку цього року до поліції звернулося 7285 осіб стосовно домашнього насильства. З них постраждалих 6668 жінок і 617 чоловіків. Стосовно кривдників винесено 1260 заборонних приписів та складено 2353 адміністративні протоколи. Але варто розуміти, що збільшення кількості звернень не означає більшу кількість випадків. Просто про це почали активніше говорити, і тема перестала бути забороненою", - зазначила Хонда.

За її словами, сплеску домашнього насильства в період карантину не відбулося. Кількість звернень залишається такою самою, як і до карантину.

Крім того, планується відкриття першої в Києві кімнати кризового реагування, де жертви зможуть тимчасово ізолюватися від кривдника та отримати необхідну допомогу: юридичну та психологічну підтримку, відновлення документів тощо.

Після закінчення граничного терміну перебування в "кризовій кімнаті" постраждалу особу може бути влаштовано до притулку чи інших спеціалізованих служб, які надають соціальні послуги постраждалим особам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА