20:17 25.05.2020

ВАКС закрив справу про декларування недостовірної інформації екс-главою Держаудитслужби Гаврилової через завершення термінів давності

2 хв читати
ВАКС закрив справу про декларування недостовірної інформації екс-главою Держаудитслужби Гаврилової через завершення термінів давності

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) закрив справу за обвинуваченням колишньої глави Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в декларуванні недостовірної інформації в зв'язку із закінченням строків давності.

"Сьогодні, 25 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням екс-глави Державної аудиторської служби України через завершення строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності. Колишню керівницю Держаудитслужби звинувачували в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу України)", - повідомляє прес-служба ВАКС на сторінці в Фейсбук.

Так, обвинувачена подала клопотання про звільнення її від відповідальності за вчинення кримінального злочину, передбаченого ст.366-1 Кримінального кодексу України, в зв'язку із закінченням строків давності. Зазначене клопотання суд задовольнив.

Крім того, судді скасували накладений постановою Солом'янського районного суду Києва від 25 січня 2018 року арешт на майно колишньої чиновниці. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

"Повний текст постанови буде оголошено 29 травня 2020 року о 14:00", - додали в суді.

Як повідомлялося, дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) 4 січня 2017 року. У ВАКС провадження надійшло 11 вересня 2019 року.

За версією слідства, протягом 2015-2016 років екс-глава Держаудитслужби не вказала в декларації відомості про свого колишнього чоловіка, тобто не задекларувала його доходи, належне йому нерухоме майно, транспортні засоби тощо.

За версією сторони обвинувачення, не дивлячись на розірвання шлюбу, суб'єкт декларування та її колишній чоловік фактично продовжували спільно проживати.

Як повідомлялося, Гавриловій було оголошено про підозру щодо попередньої кваліфікації за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) і ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) чиновниця внесла завідомо недостовірні відомості в щорічні електронні декларації про майно і доходи за 2015 рік (більш 2,86 млн грн) і 2016 рік (більш 4,67 млн грн). Вона вказала недостовірну вартість належної їй квартири в Києві - 1,06 млн грн замість фактичних 2,74 млн грн.

7 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) закрив справу за обвинуваченням екс-глави Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА