20:19 25.05.2020

У справі нацгвардійця Марківа в Слов'янську експерти проводять слідчий експеримент

2 хв читати
У справі нацгвардійця Марківа в Слов'янську експерти проводять слідчий експеримент

У місті Слов’янську (Донецька область) група експертів проводить слідчий експеримент у справі засудженого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

"Група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Київського політехнічного інституту прибула у м. Слов’янськ для проведення слідчого експерименту в кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року. Групу експертів очолює директор КНДІСЕ Олександр Рувін", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що фахівці проводять акустичні, балістичні та топографічні дослідження в ту саму пору року і на тих самих локаціях, де розгорталися події загибелі фоторепортера та перекладача.

Так, у МВС висловили сподівання, що слідство Нацполіції України отримає професійні висновки експертів, які італійське правосуддя використає для неупередженого розгляду апеляційних скарг, поданих захистом Марківа та від імені України.

Як повідомлялося, липня 2019 року суд присяжних міста Павії (Ломбардія) в Італії засудив до 24 років ув'язнення старшого сержанта Нацгвардії України Віталія Марківа.

24 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили вирок суду Марківу.

Глава Української держави запропонував правову допомогу Україні в проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі. Він висловив занепокоєння невиправдано жорстким рішенням суду і наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

24 вересня під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа. Президент України зазначив, що очікує всебічного та об'єктивного розгляду справи Марківа.

Апеляційний суд округу Ломбардія розгляне апеляційну скаргу, подану захистом Марківа, навесні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА