20:31 25.05.2020

Профільний комітет ВР заявив про готовність брати участь у роботі Координаційної ради МТСБУ

2 хв читати
Профільний комітет ВР заявив про готовність брати участь у роботі Координаційної ради МТСБУ

Спільна робота депутатів, представників страхового ринку і регулятора у рамках Координаційної ради Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) дасть змогу краще зрозуміти весь спектр питань, що стоять перед ринком ОСЦПВ, завдання, які необхідно вирішити для якнайкращого захисту інтересів українських громадян, постраждалих у ДТП, і виробити оптимальні рішення, які наблизять галузь до європейських стандартів страхового захисту.

Про те йдеться в листі голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, адресованому страховикам-членам МТСБУ.

"З огляду на модернізацію корпоративного управління МТСБУ, що відбувається нині, комітет підтримує модель державно-приватного партнерства, в якій будуть втілені найкращі сучасні практики співпраці держави, громадських інституцій та бізнесу. Високий рівень регулювання галузі, законодавча діяльність неможлива без глибокого розуміння проблематики, специфіки діяльності, тенденцій українського ринку та європейських практик обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності", - зазначає голова комітету Данило Гетманцев.

Водночас він відзначив ефективність такої співпраці з урахуванням того, що нині триває розробка ключових законопроектів, що регулюють сферу страхування ("Про фінансові послуги", "Про страхування", "Про ОСЦПВ", "Про страхову дистрибуцію").

"Розробка та ухвалення законопроектів, які збалансують інтереси держави, громадян України і національного бізнесу, а також сприятимуть системному розвитку галузі страхування, дасть змогу підвищити рівень соціальної стабільності, вирішити низку суспільно значимих питань, надати додаткового поштовху зростанню економки України", - зазначає Гетманцев.

У листі повідомляється, що парламентарі відзначають як позитивний тренд постійне зростання показників якості роботи ОСЦПВ, рівень самоврядування та саморегулювання в галузі, зокрема завдяки діяльності МТСБУ як саморегульованого об'єднання страховиків. Його автори також наголошують, що держава надає великого значення розвитку галузі страхування загалом і сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності як соціально значимого та масового виду страхування в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА