22:02 25.05.2020

Єврокомісія ще в 2017 році пропонувала великим фармкомпаніям зайнятися розробкою вакцин, зокрема і проти коронавірусів

2 хв читати
Єврокомісія ще в 2017 році пропонувала великим фармкомпаніям зайнятися розробкою вакцин, зокрема і проти коронавірусів

Кілька великих світових фармацевтичних компаній ще три роки тому не підтримали пропозицію ЄС про розробку швидкодіючих вакцин для патогенів, зокрема таких, як коронавіруси, повідомила в понеділок британська газета The Guardian.

За її даними, план мав на увазі активізацію робіт над вакцинами та їх схвалення в рамках партнерства " Ініціативи з інноваційних лікарських засобів ". До ради керуючих "Ініціативи з інноваційних лікарських засобів" входять представники Європейської комісії та Європейської федерації фармацевтичної промисловості, в роботі якої беруть участь такі великі світові фармацевтичні компанії, як GlaxoSmithKline, Novartis, Pfizer, Lilly and Johnson & Johnson.

В Європейській комісії реалізацію цього плану аргументували необхідністю того, що ці вакцини повинні бути розроблені і схвалені до виникнення можливих спалахів, проте ця ідея не знайшла підтримки в фармацевтичних компаніях.

За даними The Guardian, ситуація, що склалася в 2017 році, описана в доповіді брюссельського дослідницького центру Corporate Observatory Europe - у документі проаналізовані рішення, прийняті в рамках "Ініціативи з інноваційних лікарських засобів".

The Guardian зазначає, що через неготовність до пандемії коронавірусу на адресу фармацевтичної промисловості останнім часом лунають обвинувачення в тому, що цій галузі не вдалося вивести боротьбу з інфекційними захворюваннями в пріоритет, оскільки це менш прибутково, ніж боротьба з хронічними захворюваннями.

Нині клінічні випробування проходять вісім вакцин, які, можливо, підходять для боротьби з коронавірусом, але жодна з них не дає гарантій успіху. Найбільш перспективною The Guardian називає вакцину, яку розробляють фахівці Оксфордського університету, проте і у неї лише 50% шансів на те, що її схвалять для клінічного використання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА