07:35 26.05.2020

Російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

2 хв читати
Російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

За минулу добу російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед наших захисників у результаті ворожих обстрілів не було", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у вівторок уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв українські позиції 14 разів. Зокрема, неподалік Пісків і Оріхового найманці вели вогонь по українським оборонним укріпленням зі 120 мм мінометів. Тричі впродовж минулої доби під обстріли з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї потрапили українські захисники неподалік Богданівки. Двічі ворог провокував українських воїнів у районі Павлополя, використовуючи при цьому ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю і озброєння бойової машини піхоти. Околиці Авдіївки противник двічі обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Березової окупанти провокували гранатометами і крупнокаліберними кулеметами.

Поблизу Мар'їнки в ранковий і вечірній час російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а у Красногорівки - з великокаліберних кулеметів. Вечірньої пори помітна вогнева активність російських найманців спостерігалася поблизу Водяного. Тут противник застосував міномети калібру 82 мм, озброєння БМП, автоматичні станкові гранатомети, кулемети крупного калібру і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 2 обстріли з мінометів, які згідно з Мінськими домовленостями не повинні перебувати на лінії бойового зіткнення. По українським захисникам неподалік населених пунктів Оріхове і Луганське противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм.

За даними розвідки, 26 травня військові поранили чотирьох найманців.

"З початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА