14:18 26.05.2020

Поліція призначила близько 200 експертиз у справі про розстріл сімох людей на Житомирщині

3 хв читати
Поліція призначила близько 200 експертиз у справі про розстріл сімох людей на Житомирщині

Слідчі Головного управління Національної поліції Житомирської області під процесуальним керівництвом прокуратури здійснюють досудове розслідування вбивства семи киян і замаху на вбивство їхнього товариша 22 травня в Попільнянському районі, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

"Наразі слідчі призначили до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Відповідно до висновків експертів причинами смерті семи загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй.

Зазначено, що вже проведено слідчі експерименти та опитано кілька десятків людей, і родичів, і жителів села.

Загалом під час огляду місця події вилучено шість одиниць вогнепальної зброї - уся зареєстрована і належала учасникам події. Підозрюваному - гладкоствольна рушниця ІЖ-58 16-го калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругер", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 і травматичний пістолет ПМТ. Також під час огляду було виявлено набої та гільзи, два ножі.

Серед вилученого і три автомобілі: ВАЗ 2121 ("Нива"), що належить підозрюваному, "Нісан Наваро" і "Шкода Октавія", на яких приїхали відпочивальники.

За словами рідних загиблих, чоловіки виїхали з дому вранці 21 травня для святкування дня народження одного з них.

Правоохоронці встановили, що тіла загиблих були в кількох місцях. Двоє чоловіків, 1986 і 1973 р. н., військовослужбовці одного з батальйонів Нацгвардії, на момент загибелі перебували в альтанці, де вечеряли до того всі прибулі та орендар ставка.

Тіла ще двох чоловіків, волонтера, 1976 р. н., та нацгвардійця, 1970 р. н., поліцейські виявили на вході до іншого будинку, де, за наявною інформацією, на момент конфлікту шестеро з гостей, у тому числі і названі, вже спали. Молодший із загиблих був у найбільш приязних стосунках із підозрюваним. Попередньо, їхнє знайомство тривало близько десяти років, і жодних конфліктів між ними раніше не виникало.

Інші троє чоловіків, 1970, 1973 і 1990 р. н., були на ліжках в одній із кімнат будинку.

Як повідомлялося, близько 1-ї години ночі 22 травня в селі Новоселиця Попільнянського району поблизу приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації з невідомими здійснив низку пострілів із мисливської рушниці, внаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали сім осіб, заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, підозрюваного у вбивстві сімох осіб затримали поліцейські, він перебуває під вартою. Зброю вбивства вилучено.

"Затриманого буде направлено на судово-психіатричну експертизу, після чого суд вирішить осудний він чи ні. Думаю, що суд не матиме іншого рішення, як довічне позбавлення волі для людини, що позбавила життя сімох", - резюмував Геращенко.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб).

У свою чергу прес-служба Національної гвардії України повідомила, що серед загиблих є і військовослужбовці Нацгвардії.

"У цій страшній трагедії загинув військовослужбовець за контрактом Бригади швидкого реагування старший сержант Вульчин В.С., а також два військовослужбовці за контрактом військової частини 3066 – молодший сержант Мамиченко В.Л. та старший солдат Москалець А.В. Військовослужбовці були у відпустці, яка була їм надана після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА