17:45 26.05.2020

НАБУ запобігло зняттю арешту $14 млн з рахунків компаній родичів екс-міністра Клименка в Ліхтенштейні

2 хв читати
НАБУ запобігло зняттю арешту $14 млн з рахунків компаній родичів екс-міністра Клименка в Ліхтенштейні

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) передали компетентним органам Ліхтенштейну інформацію для продовження заборони на розпорядження рахунками низки компаній близьких родичів екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

"За даними іноземних колег, у Ліхтенштейні на заарештованих рахунках компаній, пов'язаних з екс-міністром, перебуває понад $14 млн. Заборона на розпорядження ними діє з 2017 року і продовжується щорічно на підставі інформації від органу слідства", - повідомляє прес-служба НАБУ у вівторок.

За даними відомства, ці рахунки було заарештовано в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою екс-міністра в заподіянні понад 3 млрд грн збитків державі. При цьому в повідомленні не називається ім'я чиновника, лише зазначається, що він обіймав цю посаду за часів президентства Віктора Януковича. Міністерство доходів і зборів України існувало з 2012-го по 2014 рік, його єдиним керівником був Олександр Клименко.

"У рамках розслідування НАБУ і САП вживають необхідних заходів для збереження майна, яке після вироку суду може бути використане для відшкодування збитків, заподіяних незаконними діями топ-чиновників часів президентства Віктора Януковича", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження за підозрою Клименка було передано до НАБУ в листопаді 2019 року.

У відомстві повідомляють, що в роботі детективів також перебуває кримінальне провадження, в якому чиновника підозрюють у заподіянні понад 100 млрд грн збитків, і в рамках цього провадження вже накладено арешт на 301 млн грн, які афілійована з екс-міністром компанія намагалася стягнути з АТ "Укрзалізниця". Також за ініціативою НАБУ та САП накладено арешт на 1000 вагонів, придбаних цією самою компанією.

Як повідомлялося, Клименка було заочно заарештовано рішенням Печерського районного суду м. Києва від 19 серпня 2019 року. Досудове розслідування завершила Головна військова прокуратура 21 квітня 2017 року. Розслідування встановило, що екс-міністр у період 2012-2013 років, перебуваючи у складі злочинної організації, очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем, шляхом злочинної схеми оволодів коштами держбюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з державного бюджету України ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

13 травня 2020 року Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення про заочний арешт Клименка у зв'язку з тим, що він не перебуває в міжнародному розшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА