18:38 26.05.2020

У ДБР спростували інформацію "Євросолідарності" про нібито штурм музею, де виставлені картини з сімейної колекції Порошенка

1 хв читати
У ДБР спростували інформацію "Євросолідарності" про нібито штурм музею, де виставлені картини з сімейної колекції Порошенка

У Державному бюро розслідувань (ДБР) спростували інформацію про нібито штурм музею Івана Гончара в Києві, де виставлені картини з сімейної колекції п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка ("Євросолідарність").

Як заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в ДБР, наразі тривають слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження, а саме огляд картин.

У свою чергу прес-служба "Євросолідарності" з посиланням на співголову фракції "Євросолідарність" Артура Герасимова заявила про те, що співробітники ДБР "штурмом увірвалися в приміщення музею Івана Гончара".

Як повідомлялося, ДБР викликало Порошенка 26 травня на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Водночас, як повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність", об 11:00 вівторка, на час, коли Порошенка викликали на допит до ДБР, він відкрив виставку картин художників з українським корінням зі своєї сімейної колекції та запросив на неї співробітників правоохоронних органів. При цьому в прес-службі зазначили, що для правоохоронців "найціннішим експонатом будуть документи, які лежать одразу біля входу й де містяться оригінали митних декларацій щодо всіх 43 робіт, перелік цих робіт і платіжні доручення на сплату цих робіт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА