18:51 26.05.2020

У ситуації з відсутністю ліків для хворих COVID-19 у Харківській "інфекційці" винне і керівництво лікарні, і місцева влада - Кучер

2 хв читати
У ситуації з відсутністю ліків для хворих COVID-19 у Харківській "інфекційці" винне і керівництво лікарні, і місцева влада - Кучер

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер повідомив, що експертну перевірку обласної клінічної інфекційної лікарні, призначену після смерті 62-річного пацієнта, в якого підтвердили COVID-19, завершено.

"Знаєте, які наслідки?... Зараз на лікарняному перебувають і Нартов (директор інфекційної лікарні - ІФ), і директор департаменту (охорони здоров'я Харківської ОДА - ІФ) Іванніков... Не поглиблюватимуся в конспірологічні теорії, але якось це дивно", - сказав Кучер на прес-конференції у вівторок.

На його думку, в ситуації, що склалася в обласній клінічній інфекційній лікарні (зокрема, з відсутністю ліків для хворих COVID-19), винні і керівництво лікарні, і департамент ОДА.

"Моя впевненість стовідсоткова, що винні обидві сторони. Обидві. Там уже є і особисті стосунки. Й цей вибух стався на ґрунті особистих стосунків, відсутності комунікацій", - сказав Кучер.

Він зазначив, що, відповідно до інформації з казначейських рахунків, у лікарні щомісячно на рахунках було 1-1,5 млн грн на закупівлю лікарських засобів, але ці закупівлі не здійснювалися. Кучер наголосив, що це відповідальність менеджменту лікарні. Водночас профільний департамент ОДА мав проконтролювати використання коштів, але не зробив цього.

Кучер пообіцяв притягнути до відповідальності керівництво департаменту охорони здоров'я.

"Їх буде притягнуто до відповідальності. І Іваннікова, і його заступника. Найближчим часом я визначуся, після того як Іванніков вийде з лікарняного, ми будемо з ним особисто спілкуватися", - сказав Кучер.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи не виключає він звільнення чиновників, Кучер відповів: "Не виключаю".

Водночас він зазначив, що не має прямого впливу на ситуацію з призначенням директора обласної клінічної інфекційної лікарні.

"Я просто направлю акт до обласної ради, вона визначатиметься з ним", - сказав Кучер.

Раніше Кучер уже приймав рішення про звільнення директора департаменту охорони здоров'я ОДА Вадима Іваннікова, через тиждень після призначення того на посаду.

"Він не впорався з поставленими завданнями", - пояснив Кучер свою позицію.

У розпорядженні від 20 березня 2020 року про звільнення Іваннікова підставою було зазначено його заяву.

26 березня 2020 року Кучер скасував це розпорядження, оскільки з’ясувалося, що на момент звільнення Іванніков був на лікарняному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА