19:21 26.05.2020

ВАКС закрив справу за обвинуваченням екс-глави НАЗК Корчак у зв’язку з закінченням терміну давності

2 хв читати
ВАКС закрив справу за обвинуваченням екс-глави НАЗК Корчак у зв’язку з закінченням терміну давності

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) на засіданні у вівторок закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишньої глави Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак, яка підозрюється в недекларування майна на суму понад 544 тис. грн, у зв'язку з закінченням строків давності.

"22 травня 2020 року обвинувачена подала в суд клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи в зв'язку із закінченням строків давності, прокурор не заперечував проти зазначеного клопотання ... З огляду на те, що терміни для залучення до кримінальної відповідальності закінчилися в квітні 2020 року, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання обвинуваченої, звільнила її від кримінальної відповідальності і закрила кримінальне провадження", - повідомляється на сайті ВАКС у вівторок.

У повідомленні не зазначається прізвище чиновниці, але з обставин справи випливає, що йдеться про Корчак, яка очолювала НАЗК в 2015-2018 рр і повідомленій про підозру 28 жовтня 2019 року.

У суді нагадали, що досудове розслідування за фактом недостовірного декларування (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) екс-чиновником правоохоронні органи почали в жовтні 2017 року. Обвинувальний акт спрямований у ВАКС в кінці листопада 2019 року.

Як повідомлялося, Корчак в 2016 році не внесла в декларацію про доходи інформацію про автомобіль, що перебуває в її постійному використанні. Автомобіль був придбаний матір'ю чоловіка підозрюваної за 544,39 тис. грн, однак станом на грудень того ж року ним на постійній основі користувалася чиновниця і її чоловік. Згідно з чинним законодавством, цей факт повинен бути відображений в е-декларації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА