20:43 26.05.2020

У Харківській "інфекційці" понад 70 пацієнтів протестували на COVID-19 із запізненням, майже у всіх - негативний результат

2 хв читати
У Харківській "інфекційці" понад 70 пацієнтів протестували на COVID-19 із запізненням, майже у всіх - негативний результат

У Харківській обласній інфекційній клінічній лікарні тестування частини людей на COVID-19 проводилось із запізненням, заявив глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер

"На вчора я отримую інформацію, що протестовані 70 осіб, яких утримують (в інфекційній лікарні - ІФ) не один день. Протестовані із запізненням. Вдумайтеся, з запізненням! Відбирати зразки повинні одразу. З них (протестованих - ІФ) 68 - здорові люди, мається на увазі, що не інфіковані. У них інші захворювання. Це люди, які не хворіють COVID", - сказав Кучер на прес-конференції у вівторок.

На його думку, це свідчить про організаційні недоліки, допущені керівництвом лікарні.

"Для мене дуже болючим було питання, що ми утримували людей, майже 70 осіб, які не інфіковані, в цій лікарні", - сказав Кучер.

Разом із тим він визнав, що минулої неділі кількість проведених тест-досліджень у Харківській області була істотно меншою, ніж дозволяють потужності Лабораторного центру і інфекційних лікарень: було проведено близько 130 тестів при можливості проводити 400-450 ПЛР-досліджень на добу.

Кучер також зазначив, що медики з інших лікарень відмовляються "посилити" обласну інфекційну лікарню. На його думку, це пов'язано з широким висвітленням у пресі проблем "інфекційки" (завантаженості персоналу, брак ліків тощо)

Медпрацівники відмовляються від роботи в обласній інфекційній лікарні, де не вистачає персоналу.

"Це наша з вами спільна відповідальність, з вами, шановні колеги. Ми зараз створили інформаційний бум: бригади не хочуть в інфекційну, відмовляються колеги-лікарі", - сказав Кучер.

"Своє бажання приєднатися до процесу в інфекційній лікарні висловили або 82, .. або 89 осіб, на сьогодні всі відмовляються з тих чи інших причин. Ніхто не хоче йти. Я попросив офіційно направити листи, до всіх медичних установ, з якими велися переговори і нехай у мене вже буде офіційна відповідь, що люди не хочуть взяти участь і посилити колег. Для того, щоб у мене не питали, чи займався я організацією цього процесу", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА