22:03 26.05.2020

Трамп ставить під сумнів майбутнє Гонконгу як фінансового центру

2 хв читати
Трамп ставить під сумнів майбутнє Гонконгу як фінансового центру

Президент США Дональд Трамп сумнівається, що Гонконг зможе зберегти свій статус міжнародного фінансового центру в тому випадку, якщо його автономний статус буде підірваний діями Пекіна, заявила у вівторок прес-секретар Білого дому Кейлі Макінані.

"Він (Трамп - ІФ) сказав мені, що незадоволений діями Китаю, і що також важко собі уявити те, що Гонконг залишиться фінансовим центром, якщо Китай візьме його під свій контроль", - сказала прес-секретар на брифінгу у відповідь на запитання журналіста.

На минулому тижні влада Китаю заявила про намір прийняти законопроект, що створює "механізм правозастосування для гарантування національної безпеки" в Гонконгу.

Прем'єр Держради КНР Лі Кецян у доповіді на сесії ВЗНП підтвердив, що Пекін має намір створити "стабільні правові системи і механізми правозастосування для захисту національної безпеки в Гонконгу".

Це викликало нову хвилю протестних акцій в Гонконгу, які припинилися в кінці минулого року після початку поширення коронавірусу. Міська поліція заявила, що в неділю заарештувала більше 180 учасників несанкціонованих маніфестацій і мітингів, застосувавши для їх розгону спецзасоби.

Тим часом держсекретар США Майк Помпео заявляв, що Вашингтон засуджує намір Пекіна прийняти цей новий закон, вважаючи ініціативу серйозним ударом по автономії цього спеціального адміністративного району. Зі свого боку радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн пригрозив Китаю санкціями, якщо Пекін вживе заходів із "захоплення" Гонконгу, використовуючи новий закон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА