08:27 27.05.2020

Мобільні ПЛР-лабораторії з'являться в Збройних силах Казахстану

1 хв читати
Мобільні ПЛР-лабораторії з'являться в Збройних силах Казахстану

У Збройних силах Казахстану створять мобільні ПЛР-лабораторії, які дозволятимуть виявляти коронавірус COVID-19 і інші інфекції серед особового складу, повідомила прес-служба Міноборони країни.

"Пандемія коронавірусу показала, які напрями важливо розвивати. Серед них - військово-медична служба Збройних сил, новим імпульсом розвитку якої стало створення власної ПЛР-лабораторії, що дозволяє виявляти COVID-19 і інші види інфекцій. Наступним кроком стане створення повноцінних мобільних ПЛР-лабораторій з можливістю розгортання в будь-якому місці", - йдеться в повідомленні прес-служби, поширеному в середу за підсумками апаратної наради з керівним складом підрозділів Міноборони та Генерального штабу.

"Відповідне доручення отримано від міністра оборони", - підкреслили в прес-службі.

Там зазначили, що, незважаючи на скасування надзвичайного стану в країні, загроза коронавірусу, як і відповідні карантинні обмеження, ще зберігаються. У зв'язку з цим в Збройних силах тривають заходи щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції серед особового складу.

"Особливу увагу командування направлено на безпеку здоров'я особового складу, з цією метою режим праці і відпочинку організований з урахуванням інтересів організації служби. З огляду на випадки зараження вірусом військовослужбовців, які перебувають у відпустках, доручено внести мораторій на відпустки медичних працівників терміном на два тижні і інших військовослужбовців строком до трьох тижнів", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА