11:02 27.05.2020

У Києві вчинили замах на лідера міжнародного наркокартелю: поліція затримала чотирьох кілерів

2 хв читати
У Києві вчинили замах на лідера міжнародного наркокартелю: поліція затримала чотирьох кілерів

Співробітники Національної поліції України затримали в Одесі чотирьох іноземних громадян, причетних до стрілянини в Києві 26 травня, внаслідок якої дістав поранення чоловік, повідомляє прес-служба поліції.

За даними правоохоронців, потерпілий є громадянином Чорногорії, який перебуває в міжнародному розшуку і є одним із лідерів і організатором наркокартелю, що постачає наркотики на території більшості європейських країн.

"Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий переділ сфер впливу в самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік", - повідомив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

Правоохоронці оперативно встановили причетних до нападу. Це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії, один з яких перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

Клименко пояснив, що вони прибули в Україну на початку травня, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю і організували стеження за майбутньою жертвою та її сім'єю. Визначившись із датою, зловмисники чекали на потерпілого біля його будинку.

Двоє зловмисників зробили п'ять пострілів у потерпілого, після чого сіли в автомобіль і втекли з місця злочину. Через кількасот метрів вони кинули й підпалили машину, щоб знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що на "стрілків" чекали їхні спільники.

"Поліцейські встановили маршрут та автомобіль, на якому вони прямували у бік Одеської області, щоби через кордон України з Молдовою залишити територію країни поза митним контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції для затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Уранці при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління, поліції Одещині та КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти", - зазначив Клименко.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру й обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, у вівторок 26 травня, близько 18:20 у Печерському районі Києва сталася стрілянина. 37-річного потерпілого госпіталізували з вогнепальним пораненням, зловмисники втекли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА