13:49 27.05.2020

САП закликає генпрокурора не бути частиною політичних процесів і не чинити тиск на співробітників відомства

2 хв читати
САП закликає генпрокурора не бути частиною політичних процесів і не чинити тиск на співробітників відомства

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закликає генерального прокурора Ірину Венедіктову повернутися до світових стандартів роботи правоохоронних органів і не бути частиною політичного процесу перепідпорядкування САП.

"Спілкування між структурними підрозділами Офісу генерального прокурора шляхом зйомки та розміщення відеороликів і повідомлень у соціальних мережах не відповідає світовим стандартам роботи правоохоронних органів. Такі дії жодним чином не сприяють утвердженню авторитету органів правопорядку та прокуратури зокрема, а мають зворотний ефект у суспільстві", - йдеться в повідомленні САП, адресованому Венедіктовій і розміщеному на сторінці відомства в соцмережі Facebook у середу.

У своєму повідомленні САП наголошує: "Через специфіку роботи ми володіємо інформацією та добре розуміємо запущені так званими політичними елітами процеси перепідпорядкування нашої діяльності певним цілям, які не узгоджуються із завданнями кримінального судочинства. З огляду на це наполегливо закликаємо генерального прокурора не бути частиною таких процесів, не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та не ганьбити правоохоронну систему".

За інформацією спеціалізованої прокуратури, нині на розгляді Вищого антикорупційного суду перебуває понад 200 кримінальних проваджень. "Мільярдні схеми в галузі енергетики, промисловості, видобутку корисних копалин та інших сферах економічної діяльності припинені в результаті спільних зусиль Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України. Ми впевнені, що винні особи обов’язково понесуть передбачену законом відповідальність за вироками. Й це мають бути саме вироки й саме суду, і виключно Вищого антикорупційного суду, а не "хотєлок" слідчого, детектива чи прокурора", - наголошує САП.

Як повідомлялося раніше, Венедіктова звинуватила САП у бездіяльності й заявила, що це потребує її реагування. Відповідний ролик було розміщено на сайті Офісу генерального прокурора.

У відповідь на це прокурори САП оприлюднили відкритого листа, в якому висловили свою категоричну незгоду з критикою, а також наголосили, що генпрокурор і його заступники не мають права давати вказівки прокурорам САП.

Коментуючи цей лист, генпрокурор звернулася до САП із пропозицією продемонструвати конкретні результати їх роботи. "Оцінку роботи прокурора дає суд. Не треба виправдань, пояснень, посилань на поважні причини або нарікань на адресу ваших колег з інших правоохоронних органів. Наведіть яскраві приклади судових вироків корупціонерам у 2019-2020 роках, за які вам не соромно, якими ви можете пишатися, або хоча б за 5 років вашого існування. Цього буде достатньо. І покажіть цей результат зараз", - написала Венедіктова в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА