19:14 27.05.2020

Адвокат Порошенка подав низку заяв про вчинення злочину співробітниками ДБР, які увірвалися до музею Гончара

2 хв читати
Адвокат Порошенка подав низку заяв про вчинення злочину співробітниками ДБР, які увірвалися до музею Гончара

Адвокат п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка Ігор Головань повідомив, що вже подано заяви про злочин щодо порушення цілої низки статей Кримінального кодексу України співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР), які 26 травня увірвалися до приміщення музею ім. Івана Гончара у Києві.

"Учора сталася прямо скажемо непересічна подія. (...) Звісно, ми подали відповідні заяви про злочин стосовно перевищення прав і повноважень працівника правоохоронного органу, стосовно посадового підроблення, стосовно фальсифікації так званого протоколу обшуку, стосовно перешкоджання законній діяльності журналістів, стосовно перешкоджання діяльності народних депутатів, стосовно перешкоджання діяльності адвоката, і ще ціла низка статей ККУ...", - наводить слова Голованя прес-служба "Євросолідарності".

За словами адвоката, співробітників ДБР вчора під покровительством найвищих посадових осіб країни використали для скоєння серйозного правопорушення.

"Вони зламали двері і вдерлися до музейної установи під приводом того, що начебто їм ввижалося якимось чином, що загрожує картинам Петра Порошенка, які були у цьому музеї, якась небезпека і вони туди вдерлися, щоб ці картини рятувати. У такий спосіб вони виправдали це серйозне правопорушення - тобто проникнення в приміщення без ухвали суду", - зазначив Головань.

Він наголосив, що це абсолютно брехлива підстава, яка не відповідає дійсності.

"І зрештою із застосуванням сили, із застосуванням фактично зброї, тому що погрожували озброєні люди, було здійснено цей ганебний напад, проведено незаконний обшук. Були фактично вкрадені документи, що підтверджували законність ввезення і придбання картин. До речі, було прямо заявлено, що картини вилучені та передані на зберігання до музею", - нагадав Головань.

Крім цього, адвокат зазначив, що слідчі ДБР сфальсифікували протокол обшуку, який тривав три години.

"Після того, як так званий обшук було доведено до кінця, слідчі ДБР втекли, відтіснивши мене силою. І наскільки я тепер знаю, протокол було фальсифіковано. В протоколі було зазначено, що я не був присутній під час обшуку, що ніхто жодних заяв при обшуку начебто не зробив, а відповідно до закону всім присутнім під час обшуку має бути надана можливість їхні заяви та зауваження внести до протоколу. Тобто протокол було сфальсифіковано, були порушені мої права як адвоката Петра Порошенка, були порушені права інших осіб, які були присутні під час обшуку, які не були зазначені і яким не було надано можливості подати свої зауваження стосовно перебігу обшуку і законності", - заявив Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА