20:17 27.05.2020

"Укрзалізниця" звільняє керівництво УЗШК за непрозорий конкурс із організації харчування у швидкісних поїздах

2 хв читати
"Укрзалізниця" звільняє керівництво УЗШК за непрозорий конкурс із організації харчування у швидкісних поїздах

"Укрзалізниця" звільняє керівництво філії "Українська залізнична швидкісна компанія" (УЗШК) за проведення непрозорого конкурсу з відбору контрагента для організації харчування у швидкісних поїздах "Інтерсіті", повідомила компанія на сайті в середу.

"Перевірка довела, що керівництво УЗШК під час відбору обмежило конкуренцію компаній. Більше того, до аукціону допущено учасників, пропозиції яких не відповідали кваліфікаційним вимогам. Найдивніше, що аукціон проведено в один раунд. Отже, "Укрзалізниця" не отримала реальні цінові пропозиції за право надавати зазначені послуги та, як наслідок, могла недоотримати значні кошти, хоча учасники виявляли бажання піднімати ціну далі", - зазначив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик, слова якого наводить прес-служба.

В "Укрзалізниці" заявили, що за результатами службової перевірки конкурсу з відбору контрагента для організації харчування у швидкісних поїздах трудові відносини з керівництвом філії УЗШК припиняються, до працівників компанії, які відповідали за проведення конкурсу, будуть застосовані дисциплінарні заходи, а всі матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

"Найближчим часом буде проведено прозорий і конкурентний відбір із дотриманням законодавства. Недоліки, які були встановлені під час службового розслідування, будуть усунені", - заявив Юрик.

Як повідомлялося, 18 травня "Укрзалізниця" усунула від роботи керівництво УЗШК і заявила про плани запустити знову відбір постачальника харчування для швидкісних поїздів.

Розкриття комерційних пропозицій та аукціон із скасованих торгів відбулися 14 травня 2020 року й транслювалися на сторінці "Укрзалізниці" у Facebook. Найвищу ціну - 4,025 млн грн щомісячної комісійної винагороди - запропонувало ТОВ "Грінед".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА