21:10 27.05.2020

У Франції заборонили використовувати гідроксихлорохін для лікування коронавірусу

2 хв читати
У Франції заборонили використовувати гідроксихлорохін для лікування коронавірусу

Уряд Франції видав розпорядження, щоб французькі лікарі більше не прописували протималярійний препарат гідроксихлорохін при лікуванні коронавірусу COVID-19, передає в середу агентство Bloomberg.

Таким чином, уточнює агентство, гідроксихлорохін тепер не призначатимуть ні сам по собі, ні в поєднанні з іншими препаратами проти COVID-19. Водночас, гідроксихлорохін може як і раніше застосовуватися проти малярії або вовчака.

Також у МОЗ Франції пообіцяли переглянути свою позицію щодо гідроксихлорохіну при появі нових даних.

Суперечки з приводу використання гідроксихлорохіну при COVID-19, який спочатку був розроблений як протималярійний засіб, але з часом отримав і інші застосування, тривають у всьому світі.

Раніше на цьому тижні у Всесвітній організації охорони здоров'я тимчасово призупинили клінічні випробування гідроксихлорохіну в лікуванні COVID-19 через необхідність проаналізувати його дію.

До цього великий резонанс викликало недавнє визнання президента США Дональда Трампа в тому, що він вживає цей препарат з профілактичною метою. Опоненти Трампа критикували його за те, що по суті він розрекламував препарат, не маючи впевненості в його ефективності та безпеці.

Однак у тій же Франції прославлений французький мікробіолог Дідьє Раульт заявляв, що в корені не згоден із результатами масштабного дослідження, згідно з якими використання гідроксихлорохіну не просто не допомагає від коронавірусу COVID-19, але ще й підвищує ризик смерті пацієнтів.

Також напередодні генеральний директор Індійської ради з медичних досліджень (ICMR) Балрам Бхаргав стверджував, що гідроксихлорохін не має серйозних побічних ефектів і може використовуватися як профілактика від коронавірусу. Але одночасно з тим, зазначали західні ЗМІ, на Індію припадає 70% світового виробництва гідроксихлорохіну. Його виробництво останнім часом збільшилося разом із зростанням попиту після зізнань Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА