21:48 27.05.2020

Астронавти NASA прибули на стартовий комплекс для посадки на корабель Crew Dragon

2 хв читати
Астронавти NASA прибули на стартовий комплекс для посадки на корабель Crew Dragon

Американські астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, яким у середу належить вирушити в випробувальний політ на орбіту на новому космічному кораблі Crew Dragon компанії SpaceX, прибули на стартовий комплекс на космодромі на мисі Канаверал, повідомило NASA, яке веде прямий репортаж.

Астронавти під'їхали до історичного стартового комплексу 39А, з якого в минулому на Місяць стартували ракети Apollo, на електромобілі Tesla Model X.

Запуск корабля Crew Dragon буде здійснено за допомогою ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал о 16:33 за часом Східного узбережжя США (23:33 за Києвом).

Crew Dragon, на якому відправляться в випробувальний політ астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, стане першим американським пілотованим кораблем, запущеним з території США з 2011 року, коли була припинена програма польотів багаторазових шатлів.

Пуск здійснюється в рамках комерційного контракту між NASA і SpaceХ, яка створила корабель і ракету-носій.

Нинішня місія Crew Dragon є останнім великим випробуванням корабля перед його сертифікацією NASA для здійснення регулярних комерційних пілотованих польотів на МКС. У березні 2019 року такий же корабель здійснив перший успішний випробувальний політ на станцію в безпілотному режимі.

З 2011 року астронавти NASA доставляються на МКС російськими кораблями "Союз", за місця на якому американське космічне агентство платить Росії. Зокрема, в травні NASA домовилося з Роскосмосом про покупку за $ 90,2 млн одного місця на "Союзі", який у жовтні стартує до МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА