07:06 28.05.2020

Трамп пригрозив накласти вето на програму стеження FISA

2 хв читати
Трамп пригрозив накласти вето на програму стеження FISA

Президент США Дональд Трамп пообіцяв накласти вето на "Акт про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки" (FISA), якщо він буде прийнятий Палатою представників США.

"Якщо законопроект про FISA буде прийнятий сьогодні ввечері в Палаті Представників, я швидко накладу на нього вето. Наша країна щойно пережила найбільший політичний злочин у своїй історії. Масове зловживання FISA було великою частиною цього", - написав Трамп у Твіттері.

Термін дії програми стеження "Акта про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки" (FISA), яка дозволяє стежити за підозрюваним з використанням всіх його електронних пристроїв, закінчився 15 березня. Сенат уже проголосував за продовження даної програми на 2,5 року.

Раніше генеральний інспектор Мін'юсту США Майкл Горовіц виявив, що в ФБР систематично допускають порушення і помилки при підготовці запитів про постановку підозрюваних на "прослушку" для захисту нацбезпеки.

"У нас немає впевненості в тому, що ФБР виконувала всі процедури відповідно до чинних правил, а також - у тому, що весь процес (підготовки запитів - ІФ) проводився таким чином, щоб не порушувати стандарти на запити про "прослуховування", закріплені в Акті про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки (FISA)", - йдеться в звіті генерального інспектора.

У статті наголошується, що спочатку подібні проблеми були виявлені у випадку з колишнім радником передвиборчого штабу Дональда Трампа - Роджера Стоуна.

У листопаді 2019 року екс-радник був визнаний винним у наданні неправдивих свідчень Конгресу в рамках розслідування Роберта Мюллера про "втручання" Росії у вибори в США 2016 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА