07:24 28.05.2020

За минулу добу російські найманці на Донбасі 7 разів порушили режим тиші

2 хв читати
За минулу добу російські найманці на Донбасі 7 разів порушили режим тиші

За минулу добу російські найманці 7 разів відкривали вогонь по українських позиціях на Донбасі, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Втрат серед воїнів ОС у результаті ворожих обстрілів не було", - йдеться в ранковому зведенні штабу в Фейсбук у четвер.

Українськими військовими зафіксовані обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120-мм і 82-мм, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Новотроїцького російськими найманцями було здійснено обстріл з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а ввечері з гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Широкиного зафіксована "робота" гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поруч зі Старогнатівкою оборонні укріплення позицій ООС були обстріляні зі стрілецької зброї. Вранці в середу на підступах до Мар'їнки був зафіксований проліт безпілотного літального апарату противника типу "Квадрокоптер". "Застосувавши штатне озброєння, українські герої збили ворожий БПЛА", - зазначили в штабі.

По опорних пунктах ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці відкривали вогонь з мінометів різних калібрів, які давно мали бути відведеними від лінії бойового зіткнення і гранатометів.

Зокрема, з мінометів калібру 120-мм, автоматичних станкових, а також протитанкових гранатометів здійснювався вогонь біля Луганського. Неподалік Кримського і Новолуганського були використані міномети 82-го калібру.

"З початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об'єднаними силами", - підсумували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА