13:39 28.05.2020

Фонд Порошенка з волонтерами привезли в Україну 43 тис. швейцарських ІФА-тестів на коронавірус, передають їх до медзакладів

2 хв читати
Фонд Порошенка з волонтерами привезли в Україну 43 тис. швейцарських ІФА-тестів на коронавірус, передають їх до медзакладів

В Україну доставлено 43 тис. високоякісних ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, які Фонд Порошенка з волонтерами вже передають до медзакладів.

"Тести виробництва швейцарської корпорації La Roche, яка є одним зі світових лідерів у сфері біотехнологій, будуть відправлені в першу чергу у регіони України, де зафіксована найбільша кількість інфікованих. Надалі широкомасштабне тестування заплановане і в інших регіонах України", - повідомляє в четвер прес-служба партії "Європейська солідарність", чиїм лідером є п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

Згідно з інформацією, Порошенко неодноразово наголошував, що широке тестування на COVID-19 є одним із найважливіших елементів стратегії боротьби проти коронавірусу. Тестування дає змогу виявити значну кількість людей, які могли перенести хворобу безсимптомно, щоб оцінити і контролювати реальний масштаб епідемії.

"Швейцарські ІФА-тести La Roche мають високу специфічність (99,2%) та 100% чутливість до коронавірусу. Завдяки масштабному тестуванню можна виявити потенційних донорів плазми крові. Плазма тих, хто перехворів, може бути використана для лікування тяжкохворих на коронавірус. А створення препаратів із такої плазми є одним із найбільш перспективних напрямів у розробці ліків проти коронавірусу, і наразі є глобальним трендом", - йдеться в повідомленні.

"Тестування здійснюватиметься безкоштовно", - зазначають у Порошенка.

Насамперед тестуватимуть категорії громадян, які перебувають у групі ризику, зокрема медичних працівників і членів їхніх сімей, громадян уразливих категорій, потенційних донорів плазми крові. Такий підхід дасть змогу поєднати боротьбу проти вірусу з правом людей на працю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА