21:45 28.05.2020

Апеляційна палата ВАКС обрала екс-власнику VAB Банку Бахматюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС обрала екс-власнику VAB Банку Бахматюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) на засіданні 28 травня обрала запобіжним заходом для підозрюваного у справі VAB Банку утримання під вартою.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора у справі №991 / 2607/20 щодо підозрюваного, який у період з 04.10.2014 до 13.10.2014 здійснював фактичний контроль і керівництво діяльністю ВАТ VAB Банк, на рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15.04.2020 про відмову в задоволенні клопотання в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомляє прес-служба Апеляційної палати ВАКС.

Повідомляється, що нині підозрюваний перебуває за межами України. Після його затримання і не пізніше ніж за 48 годин з моменту доставки до місця кримінального провадження буде розглянуто за його участі питання про застосування обраного запобіжного заходу або заміну на більш м'яку міру в установленому законодавством порядку.

"Дане рішення набуває чинності з моменту проголошення, є остаточним і оскарженню не підлягає", - повідомляють у суді.

На засіданні була оголошена резолютивна частина рішення, повний текст з мотивами його прийняття буде оголошено 1 червня 2020 року.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про екс-власника VAB Банку Олега Бахматюка.

Як повідомлялося, 15 квітня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовив Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) в обранні для бізнесмена, екс-власника VAB Банку Олега Бахматюка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у справі про отриманий цим банком у 2014 році стабілізаційний кредит Нацбанку, що підтверджує незаконність дій НАБУ.

20 березня 2015 року НБУ вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ВіЕйБі Банк (VAB банк, Київ). На початок жовтня 2014 року VAB Банк за розміром активів займав 16-е місце (24 млрд грн) серед 166 банків, що діяли в країні. Бахматюк неодноразово звертався до Фонду гарантування вкладів фізосіб і НБУ з пропозицією реструктуризувати борги, але Нацбанк відхилив його пропозиції і вимагає негайно стягнути заборгованість за кредитами рефінансування.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 11 листопада 2019 року за підозрою в заволодінні коштами стабкредиту VAB банку затримали 7 осіб, серед яких колишні і діючі співробітники Національного банку України, VAB банку та пов'язаних з екс-власником банку компаній, проте потім відпустили їх під заставу.

У кінці листопада Міністерство внутрішніх справ (МВС) України за заявою НАБУ оголосило в розшук Бахматюка і його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк, які на момент слідчих дій були за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА