21:54 28.05.2020

Домашній арешт екс-нардепа Микитася замінений на арешт із правом застави в 100 млн грн

2 хв читати
Домашній арешт екс-нардепа Микитася замінений на арешт із правом застави в 100 млн грн

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у четвер задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і замінила запобіжний захід колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі про заволодіння квартирами Національної гвардії України.

"Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП Олексія Скибенка і своїм рішенням скасував постанову слідчого судді від 14 травня 2020 року. За рішенням судді Апеляційної палати ВАКС до екс-нардепа застосовано новий запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави", - повідомляє прес-служба САП, не називаючи прізвища екс-нардепа.

Водночас, з обставин справи випливає, що йдеться саме про Микитася.

Як повідомлялося, 14 травня ВАСК обрав Микитасю запобіжний засіб у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці, тоді як прокуратура просила ВАКС обрати Микитасю запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 100 млн грн.

Раніше повідомлялося, що досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконне заволодіння майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн завершено, захисту підозрюваних, серед яких колишній народний депутат і екс-командувач Нацгвардії, надано матеріали справи для ознайомлення.

Після укладення між Міністерством внутрішніх справ України та будівельною компанією договору спорудження будинку в Печерському районі Києва, який згодом було перебудовано в житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" для заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було виконано оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" та ЖК "Казка", яке має бути передане при обміні шляхом безпідставного заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" і збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

У результаті укладення та виконання додаткових угод було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. В липні того самого року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю.

21 січня 2020 року прокурори САП повідомили екс-заступнику президента держкорпорації "Укрбуд" В'ячеславу Мармишу про підозру в пособництві в заволодінні майном Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА