22:02 28.05.2020

У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе

3 хв читати
У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе

У "зелених" (епідеміологічно найбільш благополучних) зонах Франції з 2 червня дозволять відкрити ресторани і кафе і знімуть ще низку обмежень, заявив прем'єр-міністр країни Едуар Філіп.

"Я б сказав, що результати в плані санітарному хороші (...). Новини скоріше гарні, навіть при тому, що ми продовжуємо виявляти обережність (...). Вірус ще присутній у різному ступені на всій території (Франції)", - сказав Філіп у четвер про другу фазу виходу країни з режиму ізоляції.

При цьому він підкреслив, що результати боротьби проти поширення коронавірусу виявилися дещо кращими, ніж до цього розраховували в керівництві країни.

Виступ Філіпа транслювали французькі телеканали.

"Помаранчевими", епідеміологічно більш небезпечними зонами, повідомив прем'єр, залишаються Паризький регіон - Іль-де-Франс, заморські департаменти Гвіана і Майотта.

"Ми особливо пильно будемо спостерігати за департаментами регіону Іль-де-Франс, Гвіаною і Майоттою, де вірус поширюється сильніше, ніж у інших місцях", - зазначив Філіп.

"У "помаранчевих" департаментах вихід з ізоляції через три тижні буде більш обережним, ніж на решті території. Протягом другої фази свобода знову почне ставати правилом, а заборона буде винятком", - запевнив прем'єр.

Філіп оголосив про конкретні заходи послаблення режиму обмежень, почавши з ресторанів, кафе і барів. "Це важливий сектор для нашої економіки, зайнятості, і це, треба визнати і радіти, частина нашого мистецтва жити і наша манера жити колективно", - додав він.

Ці заклади, оголосив Філіп, відкриються у всіх департаментах з 2 червня з певними часовими обмеженнями, особливо це стосується тих, які перебувають у "помаранчевих" зонах. У "помаранчевих" зонах поки буде дозволено обслуговувати клієнтів тільки на відкритих терасах. Це означає, зокрема, що в Парижі тимчасово не можна буде попити кави або поїсти всередині закладу, а тільки на терасі.

Разом із тим у всіх зонах, зокрема "помаранчевих", відкриються парки та громадські сади. Скасовується з 2 червня заборона на від'їзд від місця проживання на відстань понад 100 км без спеціального дозволу.

У "зелених" зонах 2 червня відновляться заняття в ліцеях. У "помаранчевих" ці навчальні заклади поки залишаться закритими. Вищі навчальні заклади закриті до вересня.

Французам з 2 червня дозволені поїздки країною. Поїздки в Євросоюзі повинні бути узгоджені на рівні ЄС, можливо, вони будуть дозволені після 15 червня. Терміни дозволу поїздок за межі Європейського союзу, поки прогнозувати важко.

У "зелених" зонах з 2 червня дозволяється відкриття кемпінгів, дітей можна записувати в літні табори відпочинку. Парки розваг у "зелених" зонах відкриваються, але залишаються закритими до 22 червня в "помаранчевих". У "помаранчевих" департаментах поки залишаться закритими спортивні зали.

З 2 червня відкриються всі музеї та історичні пам'ятні місця. Концертні зали відкриваються в "зелених" департаментах, а з 22 червня - в "помаранчевих". Так само йдуть справи з театрами. Кінозали і дискотеки всюди закриті попередньо до 22 червня.

Ще частина обмежень пом'якшується в залежності від епідеміологічних зон. Захисні маски настійно рекомендуються владою у всіх громадських місцях. У громадському транспорті вони залишаються обов'язковими.

Прем'єр-міністр також настійно рекомендував людям з "групи ризику", особливо особам віком старше 65 років, найбільш суворо дотримуватися запобіжних заходів і обмежувати, наскільки можливо, контакти з іншими людьми.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА