08:27 29.05.2020

Шмигаль: Кабмін системно вирішить проблему забезпеченості медиків, що працюють із COVID-19

2 хв читати
Шмигаль: Кабмін системно вирішить проблему забезпеченості медиків, що працюють із COVID-19

Кабінет Міністрів України дасть відповідні доручення для поліпшення ситуації з технічним забезпеченням станцій екстреної медичної допомоги за результатами робочої поїздки до Київської області та відвідування станції швидкої допомоги у Білій Церкві, повідомила прес-служба урядового порталу.

"Відповідаючи на запитання щодо забезпеченості медиків засобами індивідуального захисту, очільник уряду повідомив, що дав доручення в. о. голови Київської облдержадміністрації Василю Володіну завтра (у п’ятницю - ІФ) провести інвентаризацію на складах станції невідкладної медичної допомоги у Білій Церкві та подивитися, скільки реально є костюмів і розібратися, чому попри те, що держава виділяє захисні костюми на область, медики не повністю ними забезпечені", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль зазначив, що незважаючи на виділені кошти, ситуація на станціях екстреної медичної допомоги залишається складною.

"Був сигнал від колективу Білоцерківської станції екстреної допомоги, ми виїхали з Міністром охорони здоров’я. І там типова ситуація, коли держава виділяє кошти, НСЗУ підписує договори про 100% забезпечення коштами, а за фактом ми бачимо, що ремонти відсутні, автомобілі старі, забезпечення ліками немає, із засобами індивідуального захисту є проблеми, і це все впирається в людський фактор", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу під час поїздки до Білої Церкви.

За його словами, ця проблема полягає у середньому рівні державного менеджменту.

Шмигаль також додав, що на сьогодні медичні заклади є комунальними неприбутковими закладами, у яких несе відповідальність керівник і місцеві органи самоврядування.

"Держава виділяє кошти, з 1 квітня уже працює система за угодами, укладеними з НСЗУ, відповідно до цієї системи кожен заклад отримує кошти за роботу з коронахворими, далі керівник уже приймає рішення і розподіляє зароблені закладом кошти між лікарями. І тут уже виникають питання справедливості розподілу та оплати кожному, хто працював із коронахворими", - наголосив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА