11:06 29.05.2020

Зеленський та командування ЗСУ привітали українських миротворців із Міжнародним днем миротворців ООН

2 хв читати
Зеленський та командування ЗСУ привітали українських миротворців із Міжнародним днем миротворців ООН

Президент України Володимир Зеленський привітав українських миротворців із Міжнародним днем миротворців Організації Об'єднаних Націй.

"Високий професіоналізм та бездоганні морально-ділові якості українських миротворців, достойне виконання ними завдань у неспокійних куточках нашої планети гідно оцінені всіма державами-членами ООН. Мирні мешканці на різних континентах знають та пам’ятають про доблесть, миролюбність і гуманізм українських воїнів-миру, їхню готовність завжди прийти на допомогу та зробити усе можливе для полегшення страждань цивільного населення та примирення ворогуючих сторін", - заявив він у привітанні, оприлюдненому прес-службою президента.

Президент наголосив, що незважаючи на складні виклики, Україна не припинить участі в операціях ООН і надалі посилюватиме свій внесок у міжнародний мир і безпеку.

"Вічна пам’ять та слава усім, хто віддав своє життя під час миротворчих операцій ООН. Упевнений, що українські миротворці й надалі віддано служитимуть ідеалам гуманізму, мирного існування та захисту життя людей. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, добробуту та успіхів у важливій справі, покладеній на українських миротворців", - додав він.

У свою чергу міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що українські військовослужбовці виконують завдання у складі низки міжнародних операцій із підтримання миру та безпеки під керівництвом ООН, НАТО і в складі спільних миротворчих сил у Демократичній Республіці Конго, Ліберії, Косово, Ісламській Республіці Афганістан, Республіці Південний Судан, на Кіпрі, в Аб’єй, у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова.

"Під час важкої і доволі небезпечної служби у складі миротворчих контингентів ви здобуваєте професійний досвід, що несе цінність і для військовослужбовців ЗС України, які боронять нашу державу на Сході, протидіють російській агресії", - наводить слова міністра прес-служба Міноборони.

Як повідомляє прес-служба Національної гвардії України, починаючи з 2000 року, 278 нацгвардійців взяли участь у міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки під егідою ООН у Косово, Ліберії, Південному Судані, Східному Тиморі, Демократичній Республіці Конго, Кот-д’Івуарі та на Кіпрі. На сьогодні сім офіцерів Національної гвардії України проходять службу в складі національного персоналу Міністерства внутрішніх справ України як офіцери Цивільної поліції ООН у міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки у Південному Судані, ДР Конго та на Кіпрі.

Командувач Нацгвардії Микола Балан нагадав, що серед миротворців Нацгвардії є і загиблі.

"17 березня 2008 року під час виконання службового обов'язку у складі Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово загинув старший лейтенант Киналь Ігор Богданович. Вічна пам'ять герою!", - зазначив Балан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА