14:44 29.05.2020

Кількість затриманих після перестрілки у Броварах збільшилася до 20, доповів Аваков Зеленському

2 хв читати
Кількість затриманих після перестрілки у Броварах збільшилася до 20, доповів Аваков Зеленському

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів президентові України Володимиру Зеленському, що в результаті перестрілки у Броварах наразі затримано 20 осіб, троє перебувають у лікарні, повідомила прес-служба президента.

"Наразі затримано 20 осіб, троє перебувають у лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості", - сказав Аваков на зустрічі з Зеленським у п'ятницю, на якій також був присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Аваков зазначив, що стосовно поліції Вінницької області буде зроблено кадрові висновки після перестрілки, що сталася у Броварах, встановлюються ті, хто направляв озброєних людей із Вінниці у Бровари.

"Чому випустили таку групу людей, хоч і з мисливською зброєю? Треба було реагувати. До кінця дня я зможу запропонувати, яке адміністративне реагування треба робити", - сказав глава МВС.

Аваков доповів Зеленському, що конфлікт стався між представниками фірм, які здійснюють пасажирські перевезення у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов'язаний із корупційними угодами з тендерами щодо розподілу маршрутів.

У сутичці брали участь близько 100 осіб. Один автобус з озброєними людьми приїхав із Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула зі столиці.

"Київські перевізники покликали так званих тітушків, запросивши їх зі столиці та Вінницької області", - зазначив Арсен Аваков. За інформацією міністра, група з Вінницької області - співробітники однієї з охоронних фірм.

Оголошено план "Перехват" для затримання організаторів. Також встановлюються особи, які направляли озброєних людей із Вінниці.

Аваков повідомив, що поліція перебуває в координації з прокуратурою і судом для обрання затриманим запобіжного заходу.

Зеленський зазначив, що має бути проведене розслідування для встановлення і покарання винних. Уряд, зі свого боку, має надати допомогу громадянам, постраждалим унаслідок сутички.

"Треба, щоб ми знайшли замовників, щоб вони були покарані. Також, щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА