17:48 29.05.2020

Чорнобильську зону знову відкривають для туристів за умови дотримання карантинних обмежень

1 хв читати
Чорнобильську зону знову відкривають для туристів за умови дотримання карантинних обмежень

Чорнобильська зона знову відкривається для туристів, повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у Facebook.

Згідно з наказом ДАЗВ, на території зони відчуження дозволяється проведення масових заходів, зокрема відвідування з метою ознайомлення, з урахуванням чинних карантинних обмежень.

Обов'язковими умовами для відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус і на КПП "Дитятки", наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції.

До відвідування не будуть допущені особи з температурою тіла вище ніж 37,2º або із симптомами респіраторних захворювань. У разі якщо під час проведення температурного скринінгу на КПП "Дитятки" буде виявлено осіб із підвищеною температурою або ознаками респіраторних захворювань, у зону відчуження не буде допущено всю групу.

Крім того, повідомляється, що в період адаптивного карантину діятиме лише один маршрут - с. Залісся, м. Чорнобиль, м. Прип'ять, об'єкт "Чорнобиль-2", с. Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Чисельність груп для відвідування не може перевищувати десять осіб. Рух груп здійснюватиметься за фіксованим графіком від моменту прибуття і до завершення візиту.

Також у період 4-5 червня буде проведено прес-тур. ДАЗВ розробляє умови акредитації та маршрут руху журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА