19:22 29.05.2020

Пандемія не вплине на безвіз між Україною та ЄС - в. о. керівника групи підтримки України в Єврокомісії

2 хв читати
Пандемія не вплине на безвіз між Україною та ЄС - в. о. керівника групи підтримки України в Єврокомісії

Пандемія COVID-19 не має автоматичного впливу на безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом, заявила заступник гендиректора головного директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів про розширення ЄС, в. о. керівника групи підтримки України Катерина Матернова.

"Безвіз, звісно, пов'язаний із певними умовами щодо реформ у сфері верховенства права і т. п., і ми, звісно, і надалі пильно стежитимемо за цими процесами. Але не хвилюйтеся, немає автоматичного зв'язку між пандемією і безвізом. Звісно, є певні обмеження щодо пересування і в межах Шенгенської зони, і ЄС, але це лише обмеження пересування, а не автоматичний зв'язок між режимом безвізу та пандемією", - сказала вона під час онлайн-дискусії у рамках Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Крім того, Матернова зазначила, що нині у віртуальному режимі здійснюється попередня оцінка в рамках переговорів про підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (ACAA).

"Минулого тижня ми зв'язувалися із заступником міністра з української сторони паном Качкою, який опікується цими питаннями, і відповідними колегами з департаментів Єврокомісії. І попередню оцінку, про яку ми раніше домовилися, ми також проводимо віртуально. Ми вже розпочали цей процес і побачимо, коли експерти, які мають здійснити інспекцію на місцях в Україні, зможуть практично це зробити", - пояснила вона.

Крім того, Матернова наголосила, що ЄС не очікує моменту, коли буде відновлено режим подорожей, і здійснює підготовчу роботу.

Вона також вказала на те, що нині рівень відносин між Україною та ЄС високий, як ніколи.

"Ця угода (про асоціацію України з ЄС - ІФ) - дуже складна штука. Вона пов'язана з великою кількістю досить обтяжливих зобов'язань щодо відповідності численним новим законам, правилам та інституціональним процедурам. Це дуже непросто. І це ніколи не є лінійним процесом. Ніде... Така оцінка є суто механічною і не може об'єктивно свідчити про нинішній стан наших відносин... Я вважаю, що рівень наших відносин нині високий, як ніколи", - сказала Матернова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА