19:58 29.05.2020

У Молдові 1 червня відкриють ринки, 8 червня - торговельні центри

2 хв читати
У Молдові 1 червня відкриють ринки, 8 червня - торговельні центри

У Молдові з 1 червня за рішенням Національної комісії з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я скасовується низка обмежень, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, заявив на прес-конференції в п'ятницю прем'єр-міністр країни Іон Кику.

"Зокрема, з 1 червня відкриваються всі ринки, зокрема ринки у великих містах, у муніципіях Кишинів і Бєльці. Комісія прийняла рішення дозволити роботу торговельних центрів починаючи з 8 червня, за умови, що ресторани, точки громадського харчування та місця розваги, розташовані в торговельних центрах, залишаться закритими. Передбачається, що ресторани, кафе та готелі відкриються з 15 червня. Однак, рішення з цього приводу буде прийнято додатково, в залежності від епідеміологічної ситуації", - наголосив Кику.

Він зазначив також, що комісія вирішила не відновлювати роботу громадського транспорту у вихідні дні.

"Робота громадського транспорту буде в тому ж режимі - тільки в робочі дні, без скупчення людей і перевезення пасажирів стоячи. У вихідні дні громадський транспорт у містах ходити не буде. Ця заборона збережеться, як мінімум, до кінця червня", - сказав прем'єр.

За його словами, до 15 червня залишаться закритими спортивні зали.

У п'ятницю в Молдові зареєстрований 171 випадок зараження коронавірусом. Загалом, діагноз COVID-19 підтверджений у 7896 людей. Кількість вилікуваних становить 4278 осіб, 288 людей померли.

Режим надзвичайного стану в Молдові діяв з 17 березня до 15 травня. Влада вирішила не продовжувати режим НС і почала поступове скасування обмежень, але оголосила про введення надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я на період з 16 травня до 30 червня.

У Придністров'ї режим НС був продовжений до 15 червня. Згідно з даними оперативного штабу з профілактики та недопущення COVID-19, у Придністров'ї зареєстровано 970 випадків зараження COVID-19, 533 людей вилікувалося, 38 - померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА