20:39 29.05.2020

ТРЦ можуть розглядати здійснення реконцепції через відплив орендарів після карантину

2 хв читати
ТРЦ можуть розглядати здійснення реконцепції через відплив орендарів після карантину

Збільшення вакантності після карантину може спонукати торговельно-розважальні центри (ТРЦ) здійснити реконцепцію в боротьбі за орендарів та покупців.

"До весни наступного року цілком можливо, що низка проектів, які найбільше втратять орендарів або змушені будуть піти на надзвичайні втрати в розмірі орендних платежів, серйозно замислиться про здійснення реконцепції або переорієнтацію на інший сегмент", - повідомив провідний експерт Colliers International (Україна) Ігор Заболоцький у четвер під час вебінару "Відновлення ринку ритейлу та ТРЦ. Тенденції та прогнози".

За його словами, нові проекти з виходом на ринок після карантину будуть особливо агресивні в боротьбі за орендарів і покупців, які за два місяці могли змінити вподобання щодо вибору основного місця для здійснення покупок на користь більш зручних об'єктів.

Ще однією тенденцією ринку Заболоцький називає запит на відкриття аутлетів через надлишок у ритейлерів нерозпроданих колекцій "весна-літо".

"У деяких компаній з'явилися запити на відкриття стокових форматів, можливо тимчасових, щоб упоратися з надлишковим товарним запасом старої колекції та мати необхідні оборотні кошти для закупівлі нових", - додав він.

Загалом у другому кварталі зростання вакантності площ на ринку торговельної нерухомості буде незначним, показник становитиме до 10%, вважає керівник департаменту торговельної нерухомості Cushman&Wakefield Ukraine Катерина Весна.

"Ми прогнозуємо підвищення вакантності в другому кварталі, оскільки очікується відкриття великого проекту, можливо, не всі орендарі зможуть відкритися через карантинні обмеження, або товари чи обладнання могли не доїхати, або через відстрочення з економічних причин. Але я не говорила б про значне збільшення: було 9,3% на кінець 2019 року, нині, можливо, буде 10%", - зазначила вона.

За її словами, попри небажання ритейлерів відкривати нові магазини в умовах карантину та кризи, підписані раніше договори виконуватимуться і раніше заплановані відкриття відбудуться.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА