07:35 30.05.2020

У США спробують вдруге запустити новий пілотований корабель Crew Dragon

2 хв читати
У США спробують вдруге запустити новий пілотований корабель Crew Dragon

Друга спроба запуску на орбіту нового американського пілотованого космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX з двома астронавтами на борту буде зроблена в суботу з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида, повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск планується здійснити за допомогою ракети-носія Falcon 9 з історичного стартового комплексу 39А, з якого в минулому запускалися кораблі "Аполлон" на Місяць, в 15:22 за часом Східного узбережжя США. Згідно з програмою польоту, наступного дня корабель Crew Dragon повинен буде зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Як повідомлялося, спочатку старт на орбіту першого за останні дев'ять років американського пілотованого корабля, який планувався в середу, через негоду в районі космодрому був скасований за 15 хвилин до пуску і перенесений на 30 травня. Шанс на сприятливі метеоумови для запуску тоді становив 50%.

У суботу прогнозуються аналогічні погодні умови. І запуск знову може бути перенесений.

Третя найближча можливість для пуску зарезервована на 31 травня. Однак, за прогнозом 45-ї авіаційної ескадрильї Космічного командування ВПС США, яка обслуговує космодром на мисі Канаверал, погода сприятиме проведенню старту на 60%. Це пов'язано з продовженням в районі космодрому проливних дощів і купчасто-дощових хмар.

За даними американських метеопрогнозів, більш сприятливі умови для проведення запуску з'являться в червні з настанням сухої погоди.

У п'ятницю глава NASA Джим Брайденстайн заявив: "Ми запустимо (корабель - ІФ) тоді, коли ми будемо готові".

Crew Dragon, на якому повинні відправитися в політ на Міжнародну космічну станцію (МКС) астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, повинен стати першим американським пілотованим кораблем, запущеним з території США з 2011 року, коли була припинена програма польотів шатлів.

Запуск здійснюється в рамках контракту між NASA і SpaceХ зі створення корабля і ракети-носія для здійснення комерційних польотів астронавтів до МКС.

Нинішня місія Crew Dragon є останнім великим випробуванням корабля перед його сертифікацією NASA для здійснення регулярних комерційних пілотованих польотів на МКС. У березні 2019 року такий же корабель здійснив перший успішний випробувальний політ на станцію в безпілотному режимі.

З 2011 року астронавти NASA доставляються на МКС російськими кораблями "Союз", за місця на якому американське космічне агентство платить Росії.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА