11:45 30.05.2020

За результатами першого етапу службового розслідування у Кагарлицькому відділенні поліції звільнено 10 співробітників – Нєбитов

2 хв читати
За результатами першого етапу службового розслідування у Кагарлицькому відділенні поліції звільнено 10 співробітників – Нєбитов

За результатами першого етапу службового розслідування в Кагарлицькому відділенні поліції, де було виявлено факти насильства, вже звільнено 10 співробітників, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Мета службового розслідування – встановити причини та умови, що призвели до скоєння цього злочину. А головне – не допустити, щоб таке повторилося. Поліцейські, причетні до скоєння злочину, нестимуть покарання", – наводить слова Нєбитова відділ комунікації поліції в Київській області.

Також начальник ГУ Нацполіції в Київській області повідомив про перший етап службового розслідування щодо 19 співробітників. За його результатом 10 осіб із Кагарлицького відділення поліції були звільнені з лав Національної поліції України:

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції, нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Усю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Представники Київського обласного управління поліції відряджені до м. Кагарлика, де здійснюватимуть керівництво місцевим відділом поліції, який був у повному складі відправлений на переатестацію після інциденту з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки, до чого виявилися причетні місцеві правоохоронці.

26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного утримання під вартою поліцейським Кагарлицького відділення поліції Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА