19:12 30.05.2020

Поїздка Зеленського в Оман оплачувалася за рахунок дружини, згідно із законом такі витрати не декларуються

2 хв читати
Поїздка Зеленського в Оман оплачувалася за рахунок дружини, згідно із законом такі витрати не декларуються

Поїздка президента України Володимира Зеленського в Султанат Оман на початку 2020 року оплачувалася за рахунок дружини глави держави Олени Зеленської, повідомляє прес-служба президента у зв'язку з оприлюдненням ним електронної декларації про майно і доходи за 2019 рік.

"Відповідно до законодавства, витрати і угоди членів сім'ї не декларуються", - зазначає в суботу прес-служба глави держави.

5 січня 2020 года Офіс президента України повідомив, що Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти, і де у глави держави заплановані зустрічі на вищому рівні.

5 січня Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за іноземні справи Оману, Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою і наголосив на зацікавленості України в прямих інвестиціях з Оману. 6 січня під час зустрічі з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Омана Абдулсаламом аль-Муршидом Зеленський обговорив активізацію інвестиційної співпраці між країнами.

Вранці 8 січня Офіс президента повідомив, що Зеленський перервав свій візит в Оман і терміново повертається в Україну в зв'язку з катастрофою українського літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

3 квітня в прес-службі Офісу президента агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що переліт та проживання сім'ї президента Зеленського в Оман на початку січня оплачувала дружина глави держави Олена Зеленська, з дорогою назад допоміг султанат Омана, коли в тому регіоні почалися проблеми з авіасполученням через загострення ситуації навколо Ірану.

"Переліт туди і готель оплачувала дружина президента. А назад Султанат Омана надав українській державі підтримку і допоміг терміново відправити президента Володимира Зеленського в Україну після трагічної катастрофи українського літака в Ірані", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ОП.

20 травня на прес-конференції з нагоди першого року президентства Зеленський зазначив, що його приватну поїздку в Оман оплатила родина, яка поїхала в цю країну, а поїздка була використана також для налагодження відносин з султанатом.

"У мене є сім'я і діти, які полетіли в Оман на відпочинок. Вони мали таку можливість, право на це. Правда в тому, що у мене були зустрічі заради України, моя сім'я оплатила готель, в тому, що я маю право полетіти не інкогніто, по квитку, який був куплений, і де написано не "Петро інкогніто", а Володимир Зеленський", - сказав він на прес-конференції.

За словами президента, він не хотів використовувати державні ресурси для зустрічі з керівниками цієї держави. "Я не брав з собою свій офіс, своїх помічників, міністра закордонних справ. Полетів, зустрівся, зробили, я думаю, дуже важливі речі. Ця людина зараз керує державою Оман", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА